Četvrtak, 05 Rujan 2019 19:21

Tragom osmrtnice: Naša nevjesta Dolores Lujić uskratila nam je mogućnost da dostojno ispratimo sina i brata

Piše:

Dubrovački pomorac Andrej Lujić 22. lipnja 2019. preminuo je iznenada na brodu u SAD-u. Njegove roditelje Jasnu i Miljenka te sestru Natašu o tome nitko nije obavijestio, pa ni nevjesta, zbog narušenih obiteljskih odnosa.

Gotovo 40 dana trebalo je da tijelo pokojnika dođe u Dubrovnik. Toliko je trajala i agonija shrvanih roditelja i sestre koji nisu mogli dobiti nikakve službene informacije o svom sinu i bratu, kao ni mjestu i vremenu pokopa.

U Dubrovačkom vjesniku početkom kolovoza Jasna, Miljenko i Nataša Lujić objavili su osmrtnicu čiji je sadržaj odzvonio Dubrovnikom. U njoj su javno naveli da im je nevjesta Dolores Lujić uskratila mogućnost da dostojno isprate sina i brata te im zatajila podatke o sprovodu. Na pojedinim portalima objavljeno je i pismo Jasne Lujić.

Jasna, Miljenko i Nataša Lujić ogorčeni su na nevjestu Dolores Lujić, inače potpredsjednicu dubrovačkog Gradskog vijeća, gradsku vijećnicu Mosta i kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika, ali i na ponašanje gradskog vijećnika, kandidata za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika, bivšeg saborskog zastupnika Mosta Mara Kristića.

Svoju bolnu priču i okolnosti koje su dovele do nje odlučili su podijeliti s javnosti kako se ovakav slučaj, u kojem roditelji ne mogu doći do službenih informacija o smrti, ali i pokopu svog sina, ne bi više nikad nikome dogodio.

Što su o svemu rekli roditelji pokojnog pomorca, kao i reakcije Dolores Lujić i Mara Kristića, pogledajte u video prilogu.

banner taksiispiti

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019