Ispiši ovu stranicu
Petak, 06 Rujan 2019 11:50

Župski „Pišonja i Žuga”: Pritvoren 18 – godišnjak koji je pokrenuo i vozio autobus

Nakon što je preksinoć ukraden i slomljen autobus Libertasa u Župi dubrovačkoj, policija je danas u priopćenju izvjestila kako je 18 – godišnjak kasno sinoć pritvoren kako glavni osumnjičenik, odnosno onaj koji je autobus pokrenuo i u konačnici vozio.

U slučaju župskih „Pišonje i Žuge” u policijskom priopćenju piše kako je „dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Postaje granične policije Gruda 18-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari”.

„Sumnjiči se da je jučer, 5. rujna, oko 2 sata, otvorio autobus prigradskog javnog prijevoza koji je bio parkiran na Šetalištu dr. F. Tuđmana u mjestu Srebreno u Župi dubrovačkoj, nakon čega je originalnim ključem autobus stavio u pogon i vozio se kroz mjesta Srebreno i Kupari. Pri tom je oštetio stup semafora, betonske graničnike i osobno vozilo te udario u zid parkirališta i srušio dva stabla. U društvu s osumnjičenim 18-godišnjakom su bila još dvojica mladića u dobi od 17 i 19 godina čija kaznena odgovornost u ovom događaju nije utvrđena. U tijeku je utvrđivanje visine materijalne štete pričinjene ovim kaznenim djelom.” - piše u priopćenju.

D.M.