Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 08 Rujan 2019 21:12

Još se ne zna kad će proraditi hidroelektrana u Platu, iz HEP-a navode kako će sigurnosni uvjeti biti usklađeni sa zakonom

Od požara u hidroelektrani Dubrovnik u Platu u kojem su smrtno stradala i tri zaposlenika prošlo je osam mjeseci, a još uvijek je neizvjesno kad će hidroelektrana započeti s normalnim radom.

U odgovoru portalu Dubrovnikpress.hr iz HEP-a navode kako se „u ovom trenutku obavljaju završni radovi čišćenja opožarenih i požarom onečišćenih površina u HE Dubrovnik, nakon čega slijedi provjera stanja opreme”.

Također navode kako će tek „po obavljenoj provjeri moći dati preciznije informacije o rokovima završetka sanacije odnosno početku normalnog rada HE Dubrovnik”.

Iz HEP-a ističu kako se „trenutno obavlja izvanredno održavanje temeljem projektne dokumentacije, kako bi se HE Dubrovnik što prije vratila u funkcionalno stanje”.

Kad su u pitanju radovi, iz HEP-a navode kako će oni „obuhvatiti kompletnu oštećenu opremu, a sigurnosni uvjeti će biti usklađeni s najnovijom zakonskom regulativom i pozitivnim propisima RH”.