Utorak, 10 Rujan 2019 13:13

Mostovci povećanje zakupa prostora u domovima zdravlja usporedili s terorističkim napadom

Pero Jerković Pero Jerković Foto: DPP

Most nezavisnih lista Dubrovačko - neretvanske županije prije sjednice Županijske skupštine koja će se održati sutra reagirao je, nakon što je Dubrovnikpress.hr objavio prijedlog novih cijena zakupnina prostora u domovima zdravlja, te su takav prijedlog mostovci usporedili čak i s terorističkim napadom.

„Pretpostavljamo da predlagač nije razmišljao o samom datumu sazivanja sjednice (11. rujan) koji je dosta simboličan s obzirom na to da je prijedlog ove odluke na nivou terorističkog napada na županijsko zdravstvo, liječnike koncesionare, stomatologe, laborante. Naime, navedenom odlukom predlaže se udvostručenje cijena najmova u odnosu na dosad. Prijedlog je strašno loš i mogao bi prouzročiti velike probleme, primjera radi; veći najam plaćao bi liječnik u Orebiću nego njegov kolega u Splitu.” - pišu u priopćenju mostovci.

- Prije pet mjeseci vladajuća većina na tematskoj sjednici o Stanju zdravstvenog sustava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji donijela je zaključke po kojima u županijskom zdravstvu cvjetaju ruže i teče med i mlijeko. Zašto Župan i županijska uprava trebaju dodatne novce, čak i pod cijenu da dodatno „oderu“ zdravstvene djelatnike u županiji? Ako im novci trebaju za sanaciju gubitaka Domova zdravlja, pitamo ih, kako ste u samo pet mjeseci stvorili takve gubitke ili na tematskoj sjednici niste govorili istinu? Trebaju li im novci za liječničke stipendije, smještaj liječnika, specijalizacije, poručujemo im da postoji barem deset proračunskih stavki koje se mogu prenamijeniti u korist zdravstva, umjesto predloženog harača na liječnike. - istaknuo je vijećnik Županijske skupštine Pero Jerković.

„Osim bahatosti, sadašnja vlast pokazuje i potpuno nerazumijevanje, jer je više nego očito da nisu u stanju razlikovati javnu uslugu od komercijalne usluge i da se za njih primarna zdravstvene zaštita kao usluga očito prodaje, a ne pruža.” - pišu mostovci ističući kako „u posljednja dva saziva Županijske skupštine vladajuća većina nikad nije glasala protiv prijedloga neke odluke, koliko god ta odluka bila štetna”.

„Stranačka stega uvijek bila na nivou, onako kako je naumio Župan, tako je izglasano u Skupštini, te se boje da bi tako mogli biti sutra. Ovim putem pozivamo vijećnike vladajuće većine u Skupštini da zaborave na stranačku stegu i sitne sinekure u upravnim vijećima i nadzornim odborima i odbace ovakav prijedlog Odluke koji je na štetu zdravstvenom sustavu u županiji.” - zaključuje se u priopćenju županijskog Mosta.

D.M.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020