Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 16 Rujan 2019 22:23

Liverpool kreće u obranu titule, devet ekipa s najvećim ambicijama i mogućnostima

Nakon uzbudljivih ljetnih kvalifikacija, u utorak 17.09. počinje najjače i najatraktivnije nogometno klupsko natjecanje na svijetu - Liga prvaka.

Među najbolje 32 ekipe koje će se natjecati i u ovogodišnjem izdanju, čast regije će predstavljati Dinamo Zagreb i Crvena Zvezda Beograd. Upravo je Dinamo Zagreb smješten u grupi sa Shaktar Donetskom, Atalantom i prema kladionicama najvećim favoritom za titulu prvaka Manchester Cityem. Ova ekipa je trenutno i najskuplja ekipa na svijetu, čija tržišna vrijednost se procjenjuje na 1.26 milijardi eura. Sasvim sigurno je da će Josep Guardiola i ove godine imati vrhunski tim na raspolaganju od kojeg super bogati vlasnici konačno žele i titulu europskog prvaka, nakon što su osvojili sve moguće trofeje u domaćem prvenstvu.

Iako i nije baš dobro startala u domaćem prvenstvu, Barcelona je drugi favorit za ovu sezonu. Predvođena Leom Messijem, novim pojačanjima Griezmannem i De jongom, Katalonci žele vratiti pehar na Nou Camp. Aktualni osvajač Liverpool je na trećem mjestu. Ono što im ne ide u prilog je i tradicija prema kojoj je samo ekipa Real Madrid uspjela obraniti titulu prvaka u posljednjih 30 godina, što najbolje govori o jakoj konkurenciji i činjenici da je lakše osvojiti nego obraniti titulu prvaka. U najuži krug favorit ulazi upravo i Real Madrid, iako ova ekipa nakon odlaska Cristiana Ronalda nije tako nadmoćna kao prije, dok je sa lakoćom pobjeđivala sve protivnike.

Ono što važi za Manchester City u Engleskoj isto važi za Juventus u Italiji. Daleko najskuplja ekipa u Italiji je pod ogromnimm pritiskom s obzirom na velika ulaganja u ovaj tim za ovu sezonu. Iako su već osam sezona neumoljivi u Italiji, navijači i javnost očekuju da se njihova ekipa popenje na krov Europe. Juventus je najveći gubitnik u finalima od svih ekipa, tako da imaju i taj pritisak. Vidjet ćemo da li će se Cristiano Ronaldo zajedno sa svojim timom izboriti sa svim preprekama koje ih očekuju.

Od najozbiljnih favorita ubrajaju se još svakako i Paris Saint Germain, Bayern Munchen, Atletico Madrid i prošlogodišnji finalista Totenham Hotspur. Između ovih devet ekipa treba tražiti novog osvajača prestižnog natjecanja. Ostale ekipe će se boriti za što bolji plasman, za koji UEFA izdvaja ogromne novčane svote.