Ispiši ovu stranicu
Petak, 04 Listopad 2019 14:32

Grad Dubrovnik donirao HZZ-u 124 tisuće kuna za rampu za osobe s invaliditetom

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar potpisali su ugovor o donaciji za sufinanciranje nabave ugradnje vertikalno podizne rampe, radi osiguranja pristupa osobama s invaliditetom i osobama otežane pokretljivosti upravnoj zgradi Područnog ureda HZZ-a Dubrovnik. Vrijednost potpisanog ugovora je 124.975 kuna.

- Više smo puta isticali kako je osobama s invaliditetom bitno osigurati neometan pristup zgradama javnog karaktera. Ova će zgrada sada to dobiti i vjerujem da ćemo u skoroj budućnosti sa svima onima koji nemaju riješeno pitanje pristupa isti osigurati. - rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Upravo su osobe s invaliditetom jedna od ciljnih skupina s kojima radi HZZ, a nakon ugradnje ove rampe, što je predviđeno za 15-ak dana, bit će im olakšan i pristup samoj zgradi Zavoda.

- Ovom se prilikom zahvaljujem Gradu Dubrovniku, na čelu s gradonačelnikom Frankovićem, što su prepoznali potrebu za izgradnjom pristupne rampe. Važno je istaknuti da HZZ na području Dubrovačko-neretvanske županije provodi niz aktivnosti, a jedna od ciljnih skupina koje želimo uključiti su i osobe s invaliditetom i možemo reći kako smo tijekom ove godine zaposlili 74 osobe s invaliditetom s područja DNŽ. - kazao je ravnatelj HZZ-a Ante Lončar.

Iznio je također i podatke o stopi nezaposlenosti u Gradu Dubrovniku, koja iznosi tek 3,4 posto, te najavio kako će se od iduće godine raditi na sustavu rješavanja radnih dozvola.

DPP