Četvrtak, 10 Listopad 2019 19:38

Antun Vidak (Preporod): Želimo prvenstveno zahvaliti svim roditeljima koji su nam iskazali svoju veliku podršku

Prije svega želimo izraziti naše veliko zadovoljstvo današnjim tjekom štrajka kao i samim odazivom na štrajk u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, na koji se prema našim pristiglim neslužbenim podatcima iz 23 osnovnoškolske i 6 srednjoškolskih ustanova u kojima organizirano djeluje Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, odazvalo oko 75 % članstva u osnovnim i oko 71 % članstva u srednjim školama, Prema dosad pristiglim informacijama na području naše županije nije bilo kršenja prava naših zaposlenika na štrajk.

Uspoređujući današnje podatke o odazivu na štrajk sa štrajkom Preporoda iz 2018. godine očit je porast zanimanja za sudjelovanje u štrajku među našim zaposlenicima u školskim ustanovama. To jasno ulazuje na činjenicu da smo konačno svi ujednijeni oko našeg zajedničkog cilja, a koji više nije pitanje samo naše materijalne potplaćenosti, naših obezvrijeđenih plača, već pitanje borbe za naše vlastito dostojanstvo, dakle dostojanstvo svih zaposlenih u sustavu osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Stoga, mi iz Sindikata Preporod, želimo prvenstveno zahvaliti svim onim roditeljima, koji su nam i ovom prilikom iskazali svoju veliku podršku, te koji nisu poslali svoju djecu danas u školu. No, nastavljamo hrabro i dalje. Kako će i sutra, u petak 11. listopada štrajk na području naše županije biti organiziran na isti način, te kako je već sada jasno da i sutra u većini osnovnih i srednjih škola neće biti redovne nastave, pozivamo sve roditelje da naprave isto, uz napomenu da će sva ona djeca koja ipak sutra dođu u školu, jer vrata škola će biti otvorena, biti zbrinuta na adekvatan način.

U borbi za naše dostojanstvo, uz pad sustava Carneta, meržnih stranica i buru emocija, u borbi ZA ŽIVOT OBRAZOVANJA, srdačno Vas pozdravljamo.

Antun Vidak, županijski povjerenik
prof klavira i teorijskih predmeta
UŠLS Dubrovnik

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020