laus banner 2021 2

Petak, 11 Listopad 2019 12:54

Čelništvo NKNA Libertas o navodima Željane Miletić: Riječ je o lažima i bolesnim ambicijama roditelja

Piše:

NKNA Libertas, predsjednik kluba Hrvoje Španić, dopredsjednik Mario Konjuh, sportski direktor Ivica Cumeljan i odvjetnik kluba Maro Konjuh, demantirali su danas na konferenciji za novinare navode Željane Miletić kako se bilo tko u klubu neprimjereno ponašao prema njenom djetetu, desetogodišnjem nogometašu, kao i da je bilo tko od roditelja zatražio novac za istupnicu iz kluba. Nakon što su jučer iz NKNA Libertas najavili konferenciju za novinare Dubrovnikpress.hr objavio je istup Željane Miletić, koji možete pročitati OVDJE, a dalje pročitajte što su danas na te navode kazali iz NKNA Libertas.

Dopredsjednik kluba Mario Konjuh za navode Željane Miletić kazao je kako je riječ o lažima te da je bio posrednik u rješavanju problema i to na traženje roditelja, a ne kako je Miletić napisala da se odlučio umiješati kao arbitar. Konjuh je također demantirao kako je rekao roditeljima, odnosno prema navodima Željane Miletić uvjeravao ih da „kao roditelji nemaju pojma što je u interesu njihova vlastitog djeteta” te da „kao roditelji ne mogu odlučivati o svom malodobnom djetetu jer je on igrač kluba”.

- Notorna laž, ako išta u životu sam radio, radio sam uvijek u interesu djece i roditelja. - kazao je Konjuh te rekao kako je roditeljima kazao da će stati uz njih i njihove odluke, ali da moraju i poštovati pravila kluba.

- Kazao sam im da kao roditelji imaju svoje ambicije, ali da se moraju ponašati kako je prema pravilima kluba propisano. „Prema tome vi ste prekršili taj put i moramo razgovarati na drugačiji način”, kazao sam im i naravno da smo pokušavali razgovarati 10, 15 dana oko toga i nije bilo puno tu uspjeha, zato se dogodilo što se dogodilo. - rekao je Konjuh.

- Nikakav interes mi ovdje nemamo osim da napravimo bolje uvjete za djecu i da postanu dobri sportaši. Priča je počela davno prije, 19. 8. kad je roditelj utrčao na teren, prekinuo drenažni proces, počeo vikati ispred djece, roditelja, trenera i prekršio niz članaka u našem stegovnom pravilniku. Intervencijom sportskog direktora (Ivice Cumeljana op.a) se stvar malo smirila, on je izašao vani, ispričao se i krenulo se dalje. Nakon toga bilo je pokušaja razgovora jer očigledno nisu bili zadovoljni načinom rada, ophođenjem trenera prema njihovom djetetu. Sama istupnica kao istupnica nije nikad bila sporna, i mislim da je bez veze razgovarati o tome da se ona nije htjela dati i da se tražilo novce, neću to ni komentirati koliko je nebulozno. - kazao je Konjuh nahvalivši također mladog nogometaša dodavši kako je Ivica Cumeljan kao sportski direktor posebnu pozornost posvetio tom djetetu i radio s njima individualno.

Konjuh je ispričao kako je nakon ulaska roditelja na teren, te razgovora s roditeljima, sportski direktor Cumeljan stegovnom sudu prijavio ovaj slučaj, te su se roditelji očitovali i zatražili ispisnicu djeteta. Stegovni sud donio je mjeru isključena roditelja iz kluba i ukor djetetu. Mladi nogometaš inače je, kazao je Konjuh, u međuvremenu počeo trenirati s drugim klubom, NK Župa dubrovačka i nije dolazio na treninge NKNA Libertas te je igrao prijateljsku utakmicu za drugi klub.
nknalib1110 2
- Hitno smo sazvali sastanak uprave i odobrili istupnicu jer smo zaključili da što prije djetetu treba dati istupnicu. 26. rujna donesena je odluka da se daje ispisnica sa 6. listopada. Poslali smo odluku preporučeno roditeljima, a odmah im je odluka priopćena i usmeno. Isti dan su dakle znali da će dijete dobiti istupnicu i zato mi je sad sve jako čudno skupa zašto ide objava 2. listopada, zašto se laže javnost kad znaju da će to dobiti. - kazao je Konjuh.

Pri tome je dopredsjednik kluba Mario Konjuh također istaknuo kako su roditelji godinama hvalili rad u klubu, odnosno ponajviše rad sportskog direktora Ivice Cumeljana koji je radio individualno s djetetom. Konjuh je također rekao kako je samo dijete kazalo kako želi igrati za Libertas.

- Odlazi se na Ohrid na turnir, osvaja se treće mjesto, dijete uzima pehar i u jednoj sekundi trči u zagrljaj svoga trenera i ljubi ga. Toliko o maltretiranju njegovoga trenera, čovjeka koji je pet godina i dva mjeseca proveo s tim dječakom po kiši i suncu, na Badnjak ostavljajući svoju obitelj. - ilustrirao je ovom pričom Konjuh odnos u klubu.

- Mislim da su roditelji željeli pet minuta svoje slave kao što se Ava Karabatić kandidirala za predsjednicu, a neće biti izabrana, ali je dobila svojih pet minuta slave, kao i oni. Nastavak ove priče bit će pravosudni. - zaključio je Mario Konjuh.

U poprilično emotivnom nastupu sportski direktor NKNA Libertas Ivica Cumeljan istaknuo je:

- Imamo dijete, prekrasno dijete koje je došlo u klub sa četiri i pol godine i za koje su roditelji zamolili da radim malo s njim. Njegova upornost, volja za rad, predanost je dovela je do situacija da dječak, sa svojih deset godina koliko može, je apsolutno napredovao i logično da se stvaraju apetiti i nažalost stvaraju se i bolesne ambicije roditelja, jer preko svoga djeteta vjerojatno zatomljuju neke svoje frustracije, već vide da je dijete za Hajduk, Real... - kazao je Cumeljan istaknuvši pritisak roditelja.
nknalib1110 3
Cumeljan je zatim istaknuo rad kluba, sportske uspjehe, partnerstvo s Hajdukom, ali je istaknuo kako nemaju podršku političkih struktura u Dubrovniku, da nemaju termine na terenima, a treniraju u Župi dubrovačkoj zahvaljujući suradnji s Općinom i MORH-om te Biskupijom dubrovačkom.

Sportski direktor Ivica Cumeljan također je rekao kako u klubu ne mogu postojati djeca koja su iznad ostalih, a da su roditelji tražili da dijete igra u kategorijama koji su iznad njegove starosne, ali da to nije bilo moguće.

Predsjednik kluba Hrvoje Španić istaknuo je kako posebno ružno zvuči da je netko tražio novce za istupnicu djeteta, a odvjetnik kluba Maro Konjuh najavio je tužbe.

hss banner trojanovic

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020