Ponedjeljak, 21 Listopad 2019 11:21

Čestitka načelnika Lasića uz Dan Općine Konavle

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je čestitku svim Konavokama i Konavljanima, stanovnicima Konavala povodom proslave Dana Općine Konavle.

Poštovane Konavoke i Konavljani, stanovnici Konavala, svake godine na današnji dan imamo priliku pogledati na razdoblje iza nas i jednoglasno reći – dobro je. Prošlo je 27 godina od oslobođenja Konavala u Domovinskom ratu, 27 godina od besmislenih razaranja i paljenja, uništavanja i protjerivanja naših ljudi, pogibije branitelja i civila. Vremena su to kojih se ne želimo sjećati, a istodobno ne želimo zaboraviti. Te podijeljene emocije nosimo na duši na način da svaki dan podižemo razinu kvalitete života do te mjere da se ponekad zapitam – jesmo li stvarno to sve postigli u tako malo vremena?!

Jesmo prijatelji, od razrušenih Konavala do jedne od najuspješnijih općina u Hrvatskoj u rekordnom roku. Pokrenuli smo i realizirali infrastrukturne projekte vrijedne stotine milijuna kuna, aktivno radimo na zadržavanju mladih u Konavlima, a uz pomoć EU sredstava radimo stvari koje prije nisu bile niti zamislive.

Moram se ovdje još jednom osvrnuti na možda jedan od najvećih uspjeha – rješavanje pitanja izgradnje nove zgrade Osnovne škole Cavtat, čime smo stavili "točku na i" sedam godina mukotrpnog rada.

U svoje osobno ime i ime Općine Konavle čestitam Vam Dan općine i 27. godišnjicu oslobođenja.

načelnik Općine Konavle
Božo Lasić

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020