Ponedjeljak, 21 Listopad 2019 20:53

Pokrenuto javno savjetovanje o načinu držanja kućnih ljubimaca

Pokrenuto javno savjetovanje o načinu držanja kućnih ljubimaca Foto: DPP

Grad Dubrovnik pokrenuo je 21. listopada 2019. postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama.
 
Ovo savjetovanje ostaje otvoreno do 21. studenog 2019., do kada svi zainteresirani mogu dati svoje prijedloge i sugestije na tekst Odluke na e-mail adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom „javno savjetovanje - Odluka o kućnim ljubimcima“.
 
Odluka se donosi zbog usklađivanja sa Zakonom o zaštiti životinja, a u prijedlogu se uređuju minimalni uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca koje im njihovi posjednici moraju osigurati, način kontrole njihova razmnožavanja, način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, način postupanja s divljim životinjama pronađenima izvan prirodnog staništa na području Grada Dubrovnika te ovlasti komunalnih redara u okviru Zakona o zaštiti životinja.
 
Najvažnija novina u predloženoj Odluci u odnosu na raniju je propisivanje trajne sterilizacija kao obaveznog načina kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, propisane minimalne površine ograđenih prostora za pse i veličina pseće kućice te popis opasnih i potencijalno opasnih životinjskih vrsta.
 
Više informacija te Nacrt Odluke možete pronaći OVDJE.

Grad Dubrovnik

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020