lausnekretninebanner

Petak, 08 Studeni 2019 21:25

Predstavljena Ragusa piva; uskoro u dubrovačkim butigama, restoranima i caffe barovima

Dubrovnik Premium Lager, Ragusa piva predstavljena je večeras u Sponzi, a iza nje stoji ekipa koja je jednostavno nazvana Ragusa tim, dok je proizvođač Istarska pivovara, a direktorica proizvodnje Nensi Vojsković Mijatović koja je ujedno i predstavila ovaj proizvod koji će se uskoro naći na policama trgovina, ali naravno i u restoranima i caffe barovima, a vrijedi ga probati.

Ovo pivo, ili kako bi u Gradu rekli piva, ima, kazala je Nensi Vojsković Mijatović, „lagano tijelo i opaku dušu gdje četiri različite sorte hmelja daju idealan balans”.

Ona je istaknula kako se radila fuzija dva različita slada, svijetlog i specijalnog.

- Slad je tijelo svakoga piva, a hmelj mu daje dušu. Četiri različite sorte hmelja daju posebnu aromatičnost ovog piva. - rekla je Nensi Vojsković Mijatović.

Pivo je zasigurno jedno od najpopularnijih pića, koje uvijek iznova budi kreativnost i inspiraciju majstora pivara na nova stvaralačka djela. Tako je Ragusa tim vođen idejom stvaranja posebnog piva za Dubrovnik, njegovu regiju i goste stvorio Ragusa premium lager pivo u smeđoj boci, a iz tima ističu:

- Željeli smo nešto pokloniti Gradu i regiji koji je odavno poznat i slavan izvan okvira svojih granica. Vođeni riječima irskog dramatičara Georgea Bernarda Shawa: „Oni koji traže raj na zemlji morali bi doći i vidjeti Dubrovnik”, stvorili smo premium pivo dostojno grada pod Srđem. Ogrnuli smo ga bojama grada, okitili grbom i nazvali ponosno imenom Grada Dubrovnika – Ragusa. Kako sve vrhunske priče započinju odabirom vrhunskih namirnica tako smo i mi pomno birali samo najbolje. Kombinacija dvaju slada, kao glavnih sastojaka piva koje čine njegovo tijelo, davajući mu istovremeno puninu i lakoću ispijanja. Hmelj daje karakter svakom pivu i predstavlja njegovu dušu. Za Ragusa premium lager odabrali smo kombinaciju četiri vrste hmelja. Rezultat takvog načina i vrste hmeljenja daje zaokruženu ugodnu gorčinu te prepoznatljivu aromu cvijeća i trave.

- Već kod samog otvaranja i točenja piva u čašu, slušamo pivo, pogledom uživamo u njegovoj boji i postojanosti pjene, svakim gutljajem uživamo u punoći okusa dok njuhom istražujemo mirise korištenih hmeljeva. - navode iz Ragusa tima.
Ragusa premium lager svijetlo je pivo donjeg vrenja s alkoholnim udjelom od 5,2 posto. Predstavlja idealan spoj slada i hmelja i posebnu pivarsku priču za koju je potrebno najmanje 40 dana da bi se osnovni sastojci čarolijom fermentacije pretvorili u vrhunski lager Ragusa, što je an predstavljaju istaknula i Nensi Vojsković Mijatović.
Otkrijte ispijanjem čase užitka zašto samo toliko ponosni na naše novo Ragusa pivo, istaknuli su iz Ragusa tima prije degustacije u Sponzi.

D.M.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020