lausnekretninebanner

Četvrtak, 14 Studeni 2019 12:56

„Dani Neretve u Dubrovniku”, kupite narančine direktno od proizvođača

U organizaciji Povjerenstva za mandarine Dubrovačko - neretvanske županije u tijeku je inicijativa samostalnog plasmana narančina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske, koja se već drugu godinu za redom provodi  u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske i Udrugom gradova RH.

U sklopu inicijative u Dubrovniku je danas počela manifestacija „Dani Neretve u Dubrovniku” u parku u Pilama, a narančine i proizvode od te voćke građani i njihovi gosti moći će kupiti do 30. studenoga.

Zamjenica župana Žaklina Marević ovom prigodom je izjavila kako je ovo još jedan od načina na koji se nastoji pomoći proizvođačima mandarina.

- Ova inicijativa pokrenuta je prošle godine i bila je vrlo uspješna, a jako dobre povratne informacije s terena imamo i ove godine. Vjerujem kako će i naši proizvođači i građani biti itekako zadovoljni. - rekla je zamjenica Marević.

Također, vrijedi podsjetiti kako je u suradnji s Gradom Zagrebom u tijeku je manifestacija „Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu“ gdje četrnaest proizvođača mandarina iz doline Neretve uspješno plasira svoje proizvode na osam atraktivnih lokacija u gradu Zagrebu, putem štandovske prodaje.

Inače, inicijativa s jedne strane uključuje proizvođače mandarina iz doline Neretve, a s druge strane jedinice lokalne samouprave u RH, preko kojih se dolazi do krajnjih kupaca.

Pozivu Dubrovačko - neretvanske županije do sada se odazvalo preko dvadeset OPG- ova i jednako toliko jedinica lokalne samouprave, koji službenim Odobrenjima ustupaju javne površine iz svoje nadležnosti našim proizvođačima mandarina, u cilju što boljeg plasmana mandarina putem direktne prodaje na domaćem tržištu.

Inicijativa iz dana u dan svjedoči o pozitivnim iskustvima s terena. S jedne strane imamo zadovoljne proizvođače kojima je pružena prilika da u direktnom načinu prodaje, po dobrim cijenama, plasiraju prvoklasne proizvode mandarina.

S druge strane imamo zadovoljne kupce diljem Hrvatske koji u ovom načinu kupnje uz kvalitetnu konzumaciju kvalitetnih proizvoda, imaju priliku čuti priču o uzgoju, zaštiti i berbi mandarina iz doline Neretve, što ovoj inicijativi prilaže i dodatnu promidžbenu vrijednost.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250