lausnekretninebanner

Četvrtak, 14 Studeni 2019 20:31

Pročelnici Dadić i Baće učili župske mališane o važnosti odvajanja otpada i čuvanja okoliša

Pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić i pročelnik UO za komunalne poslove i zaštitu okoliša Miho Baće posjetili su danas učenike OŠ Župa dubrovačka s kojima su povodom nadolazećeg Svjetskog dana ekološkog pokreta na maketama spremnika za odvajanje otpada učili o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Istovjetne makete su podijeljene u svim osnovnim školama kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanka županija, a izradila ih je Udruga osoba s invaliditetom ”Prijatelj” iz Metkovića. Makete spremnika prate i pripadajuće makete otpada plastike, papira, stakla i PET ambalaže.

Učenici su ovom prilikom pokazali veliki interes i znanje o čuvanju okoliša, a predstavnici Županije spremno su odgovarali na njihova pitanja.

- Razdvajanje otpada nije samo budućnost, već naša potrebna sadašnjost, a najbolji način kako osigurati razvoj svijesti je od najmlađih dana. - rekao je ovom prilikom pročelnik Baće.

- Učenici su tako reći “mali ljudi” i s njima morate tako razgovarati. Cilj nam je što prije usaditi svijest o potrebi čuvanja okoliša, a škole su najbolja platforma za to. - rekla je pročelnica Dadić.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020