lausnekretninebanner

Petak, 15 Studeni 2019 16:48

Franković nezadovoljan radom Silve Vlašić i Zdenka Medovića, slijedi smjena?

Piše:

Nezadovoljan postupcima oko izdavanja građevinskih dozvola, a što je dovelo do divljanja neprimjerene gradnje na dubrovačkom području, gradonačelnik Mato Franković na putu je smjene pročelnice Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Silvu Vlašić, neslužbena je informacija.

Pročelnička fotelja Silve Vlašić nestabilna je navodno od afere oko gradnje kod Grawea, odnosno otkad se zbog radova na gradilištu braće Slezak skoro pa profundala cesta u Ulici bana Josipa Jelačića koja je još uvijek zatvorena. Zbog oštećenja gradske imovine, odnosno ceste u „Bourbonu” gradonačelnik je DORH-u podnio i kaznenu prijavu.

Nezadovoljstvo radom Silve Vlašić navodno je kulminiralo ovoga tjedna nakon što je jedan nacionalni medij gradonačelnika Frankovića doveo u spregu baš s građevinskim lobijem, odnosno ljudima koji stoje iza projekta u Ulici doktora Ante Starčevića.

Portal Dubrovnikpress.hr neslužbeno doznaje kako su u posljednjih šest mjeseci , a nakon provedenih redovnih postupaka poništene tri građevinske dozvole na dubrovačkom području, a gradonačelniku je sporan i način na koji pročelnica Vlašić tumači GUP Grada Dubrovnika iz 2005. godine. Da GUP iz 2005 . nije toliki problem, koliki je problem slobodno tumačenje njegovih odredbi, može se čuti i među zaposlenima u Upravnom odjelu na čijem je čelu resorna pročelnica Vlašić.

Sam gradonačelnik Mato Franković je u više navrata, baš potaknut gradnjom kod Grawea, javno isticao kako je postojećim GUP-om nezadovoljan te najavio njegove izmjene, a kako bi zaštitio preostali neizgrađeni dio Grada od najezde divljih građevinara.

Sporna je navodno i građevinska dozvola na Babinu kuku, konkretno za gradnju jedne od vila na glavici Babina kuka, a o čemu se nadugo i naširoko raspravljalo na jednoj od proteklih sjednica Gradskog vijeća. Naime, na Babinu je kuku jednoj poznatoj dubrovačkoj poduzetnici izdana građevinska dozvola za gradnju vile do koje nema puta što je suprotno svim propisima o gradnji.

Silva Vlašić na pročelničkom je mjestu još od mandata bivše gradonačelnice Dubravke Šuice, a preživjela je i smjenu vlasti 2009. godine. Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić rad pročelnice Vlašić često je isticao kao primjer dobrog rada, posebno onog dijela njezina posla koji se odnosi na postupak legalizacije bespravno izgrađenih objekata.

Vlašić je na mjestu pročelnice po smjeni vlasti 2017. ostavio i aktualni gradonačelnik Mato Franković čije se nezadovoljstvo radom pročelnice očito postupno gomilalo.

Franković je navodno nezadovoljan i radom Upravnog odjela gospodarenje gradskom imovinom na čijem je čelu pročelnik Zdenko Medović.

Medović je također pročelnik iz vremena bivše gradonačelnice Dubravke Šuice da bi ga s mjesta pročelnika, nezadovoljan njegovim radom, smijenio bivši gradonačelnik Andro Vlahušić. No, Medović je, nakon sudskog spora, vraćen na posao, a Franković ga nakon lokalnih izbora 2017. ponovno imenuje pročelnikom.

Ukoliko se odluči provjetriti gradsku upravu, Franković će to najvjerojatnije učini po Novoj godini.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020