lausnekretninebanner

Petak, 22 Studeni 2019 13:42

Gospino polje uskoro u punoj funkciji, kao i riva u Rožatu; Grad uredio i stan za pedijatricu

Na igralištu u Gospinu polju postavlja se umjetna trava, a početkom godine započet će radovi na uređenju prostora oko igrališta i tribina. Grad je osigurao i uredio stan za pedijatricu koja će raditi u novouređenoj ambulanti u Mokošici.

U ovom tjednu završeni su i radovi na uređenju igrališta na SSG-u, a u tijeku su i radovi na uređenju rive u Rožatu. U tjednu na izmaku gradonačelnik Mato Franković potpisao je ugovor o donaciji s predsjednikom Zaklade Caboga Stiftung doktorom Ivom Felnerom pa će po završetku radova na dvjema školskim zgradama vrijednim dva milijuna eura, učenici Osnovne škole Marina Getaldića pohađati nastavu u jednoj smjeni.
Ponovno se prometuje cestom kroz Ulicu bana Josipa Jelačića.

NA IGRALIŠTU U GOSPINU POLJU POSTAVLJA SE UMJETNA TRAVA

Na nogometom terenu u Gospinom polju odvijaju se završni radovi I. faze uređenja. U tijeku je postavljanje umjetne trave s amortizirajućom podlogom, dok se se u sklopu II. Faze izvode radovi na montaži novog kontejnerskog sklopa sa svlačionicama, sanitarnim čvorovima i ostalim potrebnim pomoćnom prostorijama.

Vrijednost investicije kojom koordinira Javna ustanova Sportski objekti Dubrovnik iznosi 3,2 milijuna kuna bez PDV-a za prvu fazu, dok ugovorena vrijednost izvođenja II. faze iznosi 1,6 milijuna plus PDV.
gospinopoljetj2211
Treća faza uređenja nogometnog terena u Gospinom polju uključuje uređenje okolnog prostora s tribinama, a radovima će se pristupiti početkom iduće godine.

Radovi na izradi terena s umjetnom travom obuhvatili su skidanje sloja postojeće zemlje i trave, izradu novih drenažnih kanala, nasipavanje, postavljanje nove ograde oko cijelog terena, zahladnjivanje terena te, u konačnici, postavljanje sloja umjetne trave. Nogometno igralište dimenzija 113 x 71 metara s terenom za igru površine 101 x 65 metara udovoljava propozicijama za odigravanje utakmica Saveznog ranga.

Uređenje nogometnog igrališta jedna je od nekoliko investicija u sportsku infrastrukturu koje je Grad Dubrovnik gotovo paralelno pokrenuo, a iste su definirane Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku od 2018. do 2028. godine.

SPREMAN STAN ZA PEDIJATRICU KOJA ĆE RADITI U NOVOJ AMBULANTI U MOKOŠICI

Grad Dubrovnik osigurao je 50.000 kuna za opremanje stana za pedijatricu koja će u Dubrovniku raditi u novoj pedijatrijskoj ambulanti u Mokošici. Ključeve stana u vlasništvu Grada dubrovački gradonačelnik Mato Franković, zajedno s pročelnicima Zdenkom Medovićem i Marijetom Hladilo, predao je ravnatelju Doma zdravlja Dubrovnik Branku Bazdanu, koji će ovaj stan ustupiti na korištenje pedijatrici.

Grad je tako, osim što je adaptirao, uredio i opremio ambulantu za djecu u Mokošici, osigurao i opremio stan za doktoricu te za nju i medicinsku sestru osigurao i plaću za prvih godinu dana.
stanpedtj2211Iako nema zakonsku obvezu Grad Dubrovnik izdvaja značajna proračunska sredstva za zdravstvenu skrb sugrađana te pomaže rad Opće bolnice Dubrovnik i drugih zdravstvenih ustanova. Mladi roditelji su već ranije iskazali potrebu za još jednim pedijatrom na dubrovačkom području, a na ovaj način Grad je osigurao sve potrebne preduvjete.

U suradnji Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika obnovljen je sportski teren za košarku u naselju „Sedam smrtnih grijeha“.

OBNOVLJENO SPORTSKO IGRALIŠTE NA SSG-u

Radove obnove igrališta u Ulici Andrije Hebranga, kao dio aktivnosti investicijskog održavanja dječjih i sportskih igrališta na području Grada Dubrovnika, pokrenuo je Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu.
ssgtj2211Radovi su uključivali popravak i bojanje nosive konstrukcije ograde, postavljanje novog žičanog pletiva, popravak, bojanje i žbukanje zida od betonskih blokova, popravak i bojanje sportske opreme, zamjenu oštećenih tabli, obruča i mrežica, iscrtavanje crta sportskog terena za košarku i uklanjanje raslinja sa sjeverne strane. Ugradnjom novog asfalta u potpunosti je obnovljena i podloga igrališta, a sportski teren je u sustavu video nadzora.

Radove vrijedne 93.151,13 kuna s PDV-om provela je tvrtka Tehnogradnja, ugovorni izvođač na poslovima održavanja dječjih i sportskih igrališta.

RADOVI UREĐENJA RIVE U ROŽATU PRIVODE SE KRAJU

Riva ispred Franjevačkog samostana u Rožatu dobiva svoje konačne konture. Izgrađen je novi obalni zid i završeni najzahtjevniji radovi koji su se izvodili ispod površine rijeke. Riva se obnavlja u postojećem obliku s kamenim klesancima, koji će se nakon betonskih radova ponovo vratiti na svoje mjesto.
rivarozattj2211Radovi su pokrenuti kako bi se spriječilo daljnje propadanje rive koja je oštećena djelovanjem rijeke na njezine temelje i tlo na kojem je sagrađena te u svom zapadnom dijelu gotovo potpuno urušena.
Investicija je vrijedna 1,7 milijuna kuna, a završetak radova, ukoliko ne bude nepovoljnih vremenskih uvjeta, očekuje se krajem godine.

NAKON OBNOVE JEDNOSMJENSKA NASTAVA U OŠ MARINA GETALDIĆA

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i predsjednik Zaklade Caboga Stiftung, dr. Ivo Felner potpisali su dva milijuna eura vrijedan Ugovor o donaciji kojim Zaklada osigurava financiranje izrade projektne dokumentacije, obnovu i uređenja zgrada Osnovne škole „Marina Getaldića“ na dvije lokacije.

Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji obnovit će se zgrada Osnovne škole „Marina Getaldića“u Ulici Ilije Sarake koju je Dubrovačka biskupija ustupila Gradu na korištenje bez naknade za potrebe škole te zgrada u Ulici Nikole Gučetića u kojoj je škola Centar.
cabvogatj2211Ukupna vrijednost namjenskog financiranja definiranog ugovorom iznosi do najviše 2 milijuna eura, a temelji se na okvirnoj procjeni ukupne investicije koja uključuje izradu projektne dokumentacije, izvođenja radova adaptacije i opremanja zgrada.

Investicijom će se ispuniti preduvjeti za uvođenje jednosmjenske nastavi i u OŠ Marina Getaldića. U novoj zgradi u Ulici Ilije Sarake odvijat će se nastava od I. do III. razreda razreda, dok će se ostali razredi smjestiti u školsku zgradu Centar. Gradonačelnik je istaknuo iznimno veliki angažman gospara Iva Felnera i njegovih suradnika te im zahvalio na ustrajnosti pri realizaciji ovog projekta.

Projekt ima za cilj riješiti potrebe OŠ Marina Getaldića napuštanjem prostora Gimnazije Dubrovnik u kojoj se odvija dio nastave te na ideji revitaliziranja zapuštenih objekata unutar zidina s konceptom povratka stalnog života u Grad.

POTVRĐENA STABILNOST I SIGURNOST – OTVOREN PROMET ULICOM BANA JOSIPA JELAČIĆA

Promet Ulicom bana Josipa Jelačića otvoren je od srijede, 20. studenog, a otvaranju prometa prethodili su radovi na sanaciji pokosa ispod ceste i ugradnji potrebne opreme sukladno smjernicama Građevinskog fakulteta, a koje je o svom trošku proveo privatni investitor čime je osigurana stabilnost samog pokosa.

Upravni odjel za promet Grada Dubrovnika donio je Odluku o prestanku važenja Odluke o zatvaranju dijela Ulice temeljem pozitivnog očitovanja Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, odnosno službenog revidenta Projekta stabilizacije pokosa ispod nerazvrstane ceste Ulice bana Josipa Jelačića. Izvješćem revidenta utvrđeno je da se radovima provedenim od strane privatnog investitora sukladno projektnoj dokumentaciji osigurava dugotrajna mehanička otpornost i stabilnost predmetnog pokosa.

U sklopu osiguranja stabilnosti predmetnog pokosa, na dijelu gdje je došlo do pojave nestabilnosti uzrokovane ispiranjem materijala uslijed puknuća vodovodne cijevi, investitor je izveo dodatnih 155 geotehničkih sidara koja su zategnuta na projektom predviđenu silu, a dodatno je na pokos ugrađena i zaštitna mreža protiv odrona.
bourbtjed2211Iznad pokosa, na samoj Ulici bana Josipa Jelačića, ugrađena je projektom predviđena oprema za monitoring i opažanje ponašanja navedenog zahvata pod prometnim opterećenjem. Monitoring i opažanje na ugrađenoj opremi kontinuirano će se provoditi kroz period od dvije godine te će se, ukoliko se izmjere neprihvatljive deformacije, poduzeti mjere dodatnog osiguranja stabilnosti pokosa.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik je zbog sigurnosti pješaka i vozila navedenu ulicu za promet zatvorio u svibnju, a nakon što je došlo od ispiranja stijenske mase zbog probijanja vodovodne cijevi od strane privatnog investitora na gradilištu ispod navedene ulice. Grad je tada angažirao vještaka koji je utvrdio da investitor nije poštivao sigurnosna pravila sukladno Projektu zaštite građevinske jame i pokosa te je potom angažirao Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu da izradi reviziju istog Projekta zaštite građevinske jame i pokosa ispod ceste Ulice bana Josipa Jelačića s naglaskom na njezinu stabilnost i sigurnost.

Nakon što je investitor o svome trošku završio radove na sanaciji ovog dijela gradilišta i ugradio potrebnu opremu, a sukladno uputama i smjernicama Građevinskog fakulteta, te nakon što je dostavljeno i završno izviješće nadzornog inženjera, Grad Dubrovnik je putem svog nadležnog odjela otvorio promet ulicom. Otvaranju prometa prethodila je i sanacija dijela kolničkog zastora ceste koji je bio ugrožen radovima.

Protiv investitora, od strane Grada Dubrovnika, podnesena je i kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog ugrožavanja gradske imovine.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020