lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 25 Studeni 2019 15:26

U Ranjini potpisan 15,83 milijuna kuna vrijedan ugovor o rekonstrukciji luke Trpanj

Ugovor o izvođenju radova ”Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet u Trpnju” između investitora Lučke uprave Dubrovačko - neretvanske županije i izvođača radova tvrke Texo Molior d.o.o iz Cavtata potpisan je u ponedjeljak u palači Ranjina u Dubrovniku.

Ugovor su potpisali ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko - neretvanske županije Antun Banovac te ispred izvođača radova član uprave Antonio Deranja. Potpisivanju su nazočili i zamjenik župana Joško Cebalo te načelnik Općine Trpanj Jakša Franković.

Zamjenik Cebalo je ovom prilikom istaknuo kako je vrijednost ugovora gotovo 16 milijuna kuna.

- Projekt će se realizirati u dvije faze. Prva je vrijedna 6 milijuna kuna, radovi će trajati do lipnja 2020. godine kada će se prekinuti zbog turističke sezone i nastaviti u listopadu. To je druga faza vrijedna oko 10 milijuna kuna i očekujemo da cjelokupni projekt bude gotov do početka turističke sezone 2021. godine. - rekao je zamjenik Cebalo.

Istaknuo je kako su sredstva osigurana najvećim dijelom od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, potom iz proračuna Dubrovačko-neretvanske županije, LU DNŽ i Općine Trpanj.

- Ovo je jedan od osam velikih lučkih infrasturkturnih projekata koje priprema Dubrovačko-neretvanske županija. Sa zadovoljstvom možemo istaknuti kako je s današnjim danom za četiri od osam projekata osigurano financiranje. U sljedećim danima očekuje nas raspisivanje natječaja za izvođača radova za tri projekta, a do kraja godine očekujemo ishođenje građevinskih dozvola za projekt Nove luke Korčula i rekonstrukciju rive Ubli na Lastovu. - rekao je zamjenik Cebalo.

Načelnik Franković rekao je kako je ovo nastavak projekta započetog 2010. godine, te kako su danas potpisani ugovori za fazu ”B” i ”C”.

- Ovo je dobar dan za Općinu Trpanj. Ulaskom Hrvatske u EU trebalo je realizirati poboljšanje prometa preko trajektne luke Trpanj i to se realiziralo proširenjem trajektne rampe i uvođenjem većeg trajekta nego što smo tada imali. Zahvaljujemo se i Ministarstvu i Županiji i Lučkoj upravi koji su razumjeli da problem u Trpnju nije riješen do kraja 2010. godine jer je prihvat putnika i dalje problematičan. U sklopu ovog projekta bit će i postavljanje 10-tonske dizalice za istezanje većih plovila i samog istezališta za manja plovila. To će biti jedina takva dizalica na Pelješcu. - rekao je načelnik Franković.

Ravnatelj LU DNŽ Antun Banovac istaknuo je kako je riječ o 175 metara rive na istočnoj strani.

- U sklopu projekta vodili smo računa i o komunalnim vezovima i potrebama stanovništva. Projektom ćemo dobiti šest metara kolničke trake. Idemo 4,5 metara u more, dobit ćemo kružni tok i parkiralište. Vjerujem da ćemo sve završiti u predviđenom roku. - kazao je ravnatelj Banovac.

Član uprave Texo moliora Antonio Deranja zahvalio se Lučkoj upravi na ukazanom povjerenju te istaknuo kako se potpisom ugovora odmah kreće u radove koje će, uvjeren je on, njegova tvrtka završiti u zadanom roku.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 15,83 milijuna kuna.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020