lausnekretninebanner

Srijeda, 27 Studeni 2019 22:14

S novim parkinzima oslobađa se više od kilometara cesta gdje su sad parkirani automobili

Održan je sastanak, odnosno sjednica Vijeća za prevenciju Gradskog kotara Mokošica u sklopu projekta „Mokošica – sigurno mjesto življenja” koji se provodi u suradnji PU dubrovačko – neretvanske i lokalne samouprave, odnosno Grada Dubrovnika.

Marko Smokvina iz Upravnog odjela za promet Grada Dubrovnika nazočne na sjednici upoznao je s poboljšanjima u rješavanju nedostajućih parkinga u Mokošici koji stanovnici uvijek ističu kao osnovni i najveći mokoški problem. Tako se, istaknuo je Smokvina, počeo prije nekoliko dana graditi novi parking iznad Ulice Između dolaca na kojem će biti 66 mjesta, a uz već započete projekte Mokošica će dobiti oko 200 novih parking mjesta. Kako je to slikovito prikazao Smokvina, nakon što svi ti parkinzi budu dovršeni, prema izračunima, to je više od kilometra uzdužno poredanih automobila na cestama gdje su sada parkirani te će se taj prostor osloboditi za normalnije odvijanje prometa.
mksiz2711 2
Između ostalog govorilo se i o zebri u Rožatu, na krivini, koja je u potpunosti nepregledna za vozače koji dolaze iz pravca Grada. Kako je kazao Smokvina nije problem zebru izbrisati i premjestiti 30 metara dalje, ali je problem dobiti dozvolu za to s obzirom da na drugim dijelovima prometnice ne postroji pješački nogostup s obje strane.

mksiz2711 1

Raspravljalo se i o skloništima, zalihama, nepostojanju sirene za uzbunjivanje, no pravi odgovori na to pitanje pružit će se Mokošanima na idućoj sjednici Vijeća za prevenciju za koju su predstavnici Policijske uprave dubrovačko – neretvanske najavili dolazak odgovornih koji mogu dati konkretne podatke o svim navedenim pitanjima.

D. Mladošić

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020