lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 02 Prosinac 2019 15:07

Župani Dobroslavić i Galić podijelili pet tona jabuka iz Vukovarsko - srijemske županije

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te župan vukovarsko-srijemski Božo Galić podijelili su u ponedjeljak u Gospinom polju u Dubrovniku pet tona jabuka udrugama i ustanovama s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Dubrovačko-neretvanska županija već tradicionalno, deset godina zaredom, donira deset tona mandarina prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji kao božićni poklon, a kamion s mandarinama u pratnji zamjenice župana Žakline Marević i ravnateljice JU RRA DUNEA Melanije Milić stigao je u petak u Vukovar. Prošle godine Vukovarsko-srijemska županija na ovu prijateljsku gestu uzvratila s pet tona jabuka, a isto je napravila i ove godine.

Župan Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako Vukovarsko-srijemska i Dubrovačko-neretvanska županija imaju odlične odnose.

- Pokušavamo što je više moguće zajednički surađivati i povezivati proizvodnju u Slavoniji sa turizmom u Dubrovniku. Donacija jabuka kao što je i naša donacija mandarina pokazuje kakvi su to odnosi. Sve skupa je 40-ak subjekata kojima je podijeljena donacija. - rekao je župan Dobroslavić.

Napomenuo je kako se sve više razvija svijest o zdravoj hrani te kako potrošači i hotelijeri traže ove proizvode bez obzira na njihovu nešto višu cijenu.

- Ljudi sve zdravije jedu i vjerujem da će uz ovakve poteze slavonska hrana biti sve češća na našim stolovima. - rekao je župan Dobroslavić.

Župan Galić rekao je kako naše dvije županije žele surađivati kao i onda kada je bilo najteže, u Domovinskom ratu.

- Želimo da naši proizvodi dođu ovdje, ali i vaši kod nas. Nije nam potreban loš uvoz, a konkurentni smo i sa cijenom. - rekao je župan Galić.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020