Ponedjeljak, 02 Prosinac 2019 20:28

U Župi započela konferencija Adriatic Wood Days 2019.

Konferencija Adriatic Wood Days 2019. započela je danas u Župi dubrovačkoj, a sudionike je pozdravio i župan dubrovačko - neretvanski Nikola Dobroslavić kao izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Riječ je o međunarodnoj konferenciji iz područja šumarstva, prerade drva, energije iz drva, gradnje drvom, proizvodnje namještaja i pripadajućih kreativnih industrija, a u dva dana organizirat će se rasprave, paneli, radionice, razmjene projektnih ideja i dodatni sadržaji koji uključuju teme biomase i obnovljivih izvora energije, certificiranja, dizajna itd.

Župan Dobroslavić rekao je u svom pozdravnom govoru kako ga veseli da se ova konferencija ponovno održava u Dubrovačko - neretvanskoj županiji.

- Blagoslovljeni smo kvalitetnim drvom i dužni smo ga čuvati i pravilno koristiti. Želim pohvaliti Hrvatski drvni klaster na organizaciji. Turizam i drvna industrija se neizostavno vežu i važno je da se hrvatsko gospodarstvo naslanja međusobno. - rekao je župan Dobroslavić.
Sudionike je pozdravio i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.

- Naš razvoj je na drvetu, trudit ćemo se da se sirovina koristi ekološki i ekonomski. Moramo se brinuti za naš slavonski hrast za dobrobit svih nas. - rekao je Galić.

DPP

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020