lausnekretninebanner

Četvrtak, 12 Prosinac 2019 13:02

Preuzmite besplatne ulaznice i ne propustite završni koncert Orlandove godine

Obilježavanje Orlandove godine zaključit će koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i gostiju u nedjelju, 15. prosinca u Kazalištu Marina Držića.

Koncert organizira Grad Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Dubrovačkim ljetnim igrama i Kazalištem Marina Držića. Ulaz na koncert je slobodan no besplatne ulaznice potrebno je prethodno preuzeti na blagajni Kazališta Marina Držića.

Koncertom će ravnati maestro Marc Tardue, a u programu uz DSO sudjeluju Mario Lale (FA Linđo), Nikoleta Ivanković i Dario Gverović. Na programu se nalaze djela dubrovačkih skladatelja, Luke Sorkočevića, Borisa Papandopula, zatim djelo "Orlando, vitez Grada" Line Ivanković (arr. Damir Butigan), dvije praizvedbe: "Orlando" Davora Bobića te "Orlando 600" Damira Butigana. Prikazat će se i animirani film "Orlando sanja", kao i ulomak iz predstave „Captum fuit!“ studenskog teatra Lero te će se izvesti tradicionalna Dubrovačka kontradanca u aranžmanu D. Butigana.

Više o Orlandovoj godini 2019.

U godini kada Grad Dubrovnik cjelogodišnjim programom obilježava 600. obljetnicu postavljanja Orlandovog stupa, sve je bilo u znaku ovog viteza, svjetovnog simbola dubrovačke državnosti, njegove povijesti i urbaniteta, svjedoka njegove prošlosti. Bogatom programu obilježavanja šest stoljeća Orlanda u Dubrovniku, uz ustanove u kulturi, priključile su se brojni umjetnici, udruge, sportski klubovi, ali i dubrovačke škole i vrtići. Orlandov stup ukrasio je prigodnu dopisnicu Hrvatske pošte, izrađeni su posebno dizajnirani suveniri inspirirani Orlandom, dok je kameni vitez za svoj okrugli rođendan počašćen za tu prigodu osmišljenim sladoledom, čokoladom i koktelom. Različite radionice, predavanja, izložbe, koncerti, video projekcije, slikovnice i stripovi, dramske i lutkarske predstave, sva ta događanja, njih više od 50, bila su dio cjelogodišnjeg programa, a omiljeni dubrovački vitez „oživio“ je i na društvenim mrežama. Simbolično, Orlandova godina započela je složenim procesom monitoringa pukotina na stupu, preduvjetom svih budućih radova na sanaciji oštećenja.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020