lausnekretninebanner

Četvrtak, 12 Prosinac 2019 13:22

MedCruise podržao projekt Poštujmo Grad

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primile su predstavnike udruženja putničkih luka Mediterana MedCruise-a, predsjednika Airama Díaza Pastora i glavnog tajnika Jordija Caballéa. Sastanku je nazočio i Hrvoje Kulušić, pomoćnik ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik za operativu, razvoj i održavanje.

Predstavljajući mjere na kojima Grad Dubrovnik radi u cilju uspostave ravnoteže i održivosti u destinaciji, zamjenica Tepšić se posebno osvrnula na reguliranje istovremenog broja kruzera. Fokus strateškog projekta Poštujmo Grad je upravljanje i bolja koordinacija, kao i korištenje svih korisnih smart city alata, a od 2017. su napravljeni značajni pomaci, istaknula je ovom prilikom zamjenica Tepšić. Naglasila je i važnost suradnje s udruženjem kruzerskih tvrtki CLIA-om, s kojom je ova gradska uprava izgradila partnerski odnos, a zajedničkim naporima postignuta je bolja organiziranost na terenu. U ovom se segmentu Grad Dubrovnik pokazao kao primjer ostalim kruzerskim destinacijama, istaknuto je između ostalog.

Udruženje MedCruise potpisnica je sporazuma o zajedničkoj suradnji i razumijevanju sa Zajednicom lučkih uprava koja predstavlja sve lučke uprave na području Republike Hrvatske. Navedeno se uklapa u viziju projekta Poštujmo Grad jer se koordinacijom, komunikacijom između Grada, Lučke uprave i Cruise kompanija zajednički doprinosi razvoju održivog turizma, istaknuo je ovom prilikom predsjednik MedCruise-a Díaz Pastor.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020