lausnekretninebanner

Četvrtak, 12 Prosinac 2019 13:43

Završeni radovi energetske obnove vrtića Izviđač

Završeni su radovi na povećanju energetske učinkovitosti zgrade dječjeg vrtića Izviđač, a tim povodom danas je u obnovljenom objektu održana konferencija za medije. O tijeku i važnosti projekta govorili su gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać i predstavnik izvođača Miho Klečak.

Radi se o jednom u nizu infrastrukturnih projekata za koji je Grad Dubrovnik osigurao bespovratna sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Europske unije te iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ukupna vrijednost ove investicije iznosila je nešto više od 3,8 milijuna kuna s PDV-om, a Grad Dubrovnik je iz EU fondova osigurao 2,1 milijun kuna bespovratno.

Ovom prilikom, gradonačelnik Mato Franković izjavio je kako je i u ovom vrtiću, nakon Cicibana, znatno podignuta razina kvalitete usluge.

- Kontinuirano nastavljamo ulaganje u naše ustanove, kako one predškolskog karaktera, tako i osnovnoškolskog i isplati se koristiti europska sredstva jer se radi o značajnim novcima. – naglasio je gradonačelnik Franković, a posebnu zahvalu uputio je ravnateljici Milan Mustać na izvrsnoj organizaciji rada vrtića tijekom trajanja radova. Zahvalio se i upravnom odjelu koji je proveo već cijeli niz energetskih obnova, kao i izvođaču koji je uspješno odradio posao.

U ime izvođača radova, Miho Klečak je objasnio što je sve napravljeno na dva vrtićka objekta. Radovi na energetskoj obnovi obuhvatili su zamjenu vanjske stolarije na novoj i staroj zgradi vrtića, te dodatno toplinsko izoliranje vanjskih zidova i stropa nove zgrade vrtića. Krovište iznad negrijanog tavanskog prostora i pročelje starog dijela zgrade su sanirani. Postojeći toplovodni sustav grijanja zamijenjen je elektro kotlovima, te je ugrađen novi sustav za grijanje i hlađenje pomoću dizalica topline, što će rezultirati smanjenom potrošnjom energije za oko 62% i smanjenom emisijom ugljikovog dioksida.

Ravnateljica Boja Milan Mustać zahvalila se Upravnom odjelu za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju i izvođaču radova koji je napravio velik posao. Naglasila je kako je djelovanje vrtića bilo otežano zbog selidbe, ali sada su se sretno vratili u svoje prostore.

- Vrtić Izviđač počeo je s radom 1961. godine, a sastoji se od dvije zgrade, ona novija izgrađena je 1968. Namjenski je napravljen, ima sve što je potrebno i želimo da djeci bude mjesto za radost i igru. - rekla je ravnateljica Milan Mustać, a istaknula je kako je u planu i popravak krova na starijoj zgradi i terase između dva objekta.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250