Ponedjeljak, 16 Prosinac 2019 19:18

Romana Vlašić dala ostavku na mjesto direktorice TZ grada Dubrovnika

Piše:

Romana Vlašić na sjednici Turističkog vijeća Grada Dubrovnika podnijela je danas ostavku na mjesto direktorice dubrovačke Turističke zajednice. Ona je inače uspješno vodila Turističku zajednicu grada Dubrovnika od siječnja 2013. godine kada je izabrana za direktoricu u mandatu tadašnjeg gradonačelnika Andra Vlahušića.

Aktualni gradonačelnik Mato Franković i Romana Vlašić dobro su surađivali sve donedavno kada je od nje, na inzistiranje HDZ-ovog koalicijskog partnera, DUSTRA-e, zatraženo da Romana Vlašić podnese izvještaj o radu na sjednici Gradskog vijeća, što je na koncu i uvršteno kao točka dnevnog reda iako izvještaj o radu TZ-a nije obveza prema vijećnicima. Kako Romana Vlašić nije došla na sjednicu na kojoj se te5rbala povesti rasprava o radu TZ grada Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković kazao je tada kako ona više ne uživa njegovo povjerenje. Inače, predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž nedvano je za Dubrovnikpress.hr kazao kako nema svog kandidata za čelno mjesto TZ grdaa Dubrovnika, odnosno kako nije zbog toga zatražio izvještaj o radu TZ kao točku dnevnog reda Gradskoog vijeća.

Ministar turizma Gari Cappelli nedavno je pak kazao kako je zadovoljan radom TZ grada Dubrovnika, odnosno da dobro predstavlja Dubrovnik, dok je Mato Franković prilikom susreta s Cappellijem kazao kako se Dubrovnik može i bolje predstavljati, a na pitanje znači li to smjenu Romane Vlašić odgovorio je kako to nije rekao, već samo da se može bolje, a i da o direktorici odlučuje Turističko vijeće, a ne on sam.

Na koncu nije odlučivao nitko, već je Romana Vlašić sama presjekla i donijela odluku o ostavci.