laus banner 2021 2

Srijeda, 01 Siječanj 2020 19:01

Gradonačelnik Franković i župan Dobroslavić posjetili rodilište, prvu u 2020. i zadnju bebu u 2019. godini

Gradonačelnik Franković i župan Dobroslavić posjetili rodilište, prvu u 2020. i zadnju bebu u 2019. godini Foto: Grad Dubrovnik

Pet minuta nakon ponoći rođena je prva beba u 2020. godini u dubrovačkoj Općoj bolnici. Dječaka Luku i njegovu majku Maju Burmas Barović obišli su danas dubrovački gradonačelnik Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić, uz lijepe želje i prigodne poklone.
 
Isto tako posjetili su i bebu koja je rođena posljednja u prošloj 2019. godini, djevojčicu i njezinu majku Marijanu Šimunić.

- Na lijepi način smo ispratili 2019. godinu, s novom curicom, našom novom sugrađankom, a u 2020. smo ušli s novim sugrađaninom, malim dječakom. Grad Dubrovnik će i u novoj godini nastaviti raditi sve ono što radi po pitanju demografije i poticanja mladih obitelji da ostanu živjeti u našem gradu, kroz cijeli niz mjera, počevši od trenutka kada se dijete rodi i tijekom cijelog životnog ciklusa, preko vrtića, osnovne i srednje škole, sve do fakulteta i dalje. - kazao je ovom prigodom gradonačelnik Mato Franković.

- Nadam se i vjerujem da će se ovaj pozitivan trend prepoznavanja Grada kao mjesta kvalitetnog življenja, od strane mladih obitelji, nastaviti i dalje u novoj godini. Idemo hrabro naprijed, s našim novim, najmlađim sugrađanima. - rekao je gradonačelnik Franković u prigodi obilaska rodilišta i novorođenih beba.

Župan Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako je ovaj posjet rodilištu već postao jedna lijepa tradicija.

- Imali smo sreću da je već iza ponoći rođena prve beba u novoj godini, mali Luka Barović. Posjetili smo i djevojčicu koja je jučer bila zadnja beba rođena u Staroj godini, a evo tijekom dana očekujemo još jednu prinovu. Veliko nam je zadovoljstvo da na ovaj način možemo simbolično iskazati zahvalnost na tome što dobivamo nove sugrađane, majkama smo poželjeli sve najbolje, dječak i djevojčica izgledaju prekrasno i nova je godina počela zaista prelijepo, vjerujem da će se tako i nastaviti. - rekao je župan Dobroslavić.

dpp

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020