lausnekretninebanner

Četvrtak, 02 Siječanj 2020 13:25

Najeli ste se, napili, uplatili koju kunu u humanitarnoj akciji, sad u Novoj možete po starom

Piše:

Najeli ste se, napili ste se, olakšali ste dušu uplativši koju kunu u nekoj od brojnih humanitarnih akcija koje se pokrenu pred Božić, čestitali ste Novu godinu svima kojima ste htjeli i pojedinima kojima niste htjeli, ali ste se morali uvući, dakle obavili ste sve svete dužnosti pred 2020. godinu kao i godinu prije i godinu prije, unazad koliko pamtite, pa kad ste sve to obavili možete opet po starome.

Od danas, prvog radnog dana u novoj 2020. godini ponovo možete okretati glavu od onih kojima je potrebna vaša pomoć, ponovo možete baciti kakav „lajk” na humanitarnu akciju i stati na tome bez da uplatite i jednu kunu, jer Božić će opet doći pa ćete onda olakšati dušu, ponovo možete napakostiti susjedu, a nakon što vam je bilo žao čistače ulica koji su morali raditi na Božić i Novu kupeći za vama smeće koje ste bezobzirno bacali po ulicama, ponovo možete puniti kontejnere u podne i kukati kako su puni u tri ure popodne i da u Čistoći nitko ništa ne radi.

Ponovo možete raditi dakle sve ono što i inače radite tijekom godine dok ne dođe vrijeme došašća ili kako se to moderno kaže adventa, kad ćete se ponovo pretvoriti u uzorne kršćane i poći čak i na misu, ono - da vas vide.

Tijekom godine nemojte nikome pomoći, jer ljudi inače ne trebaju pomoć nego samo pred Božić, da ga dostojno dočekaju i nedostojno provedu u svojoj muci ostatak godine, tijekom godine nemojte nikome s osmijehom reći dobar dan jer ste se probudili natmureni, osim naravno kad vrijeme došašća ponovo dođe, onda svih grlite i ljubite da vide kako ste vi dobri i da vi niste vi koje vas inače gledamo u ostatku godine.

Za one koji su se u ovom prepoznali, a trebali bi se prepoznati mnogi, samo je jedna poruka, nije bitno što ste se prepoznali, bitno je da budete iskreni prema sebi, a s tom iskrenošću možda nešto i promijenite da se dogodine u nekom sličnom tekstu ne prepoznate.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020