Ispiši ovu stranicu
Utorak, 07 Siječanj 2020 11:57

SDP – ovci zahvalili biračima, ali i istaknuli: Za nas je rezultat bio lošiji što su mjesta bliže granici s BiH

SDP – ovci zahvalili biračima, ali i istaknuli: Za nas je rezultat bio lošiji što su mjesta bliže granici s BiH Foto: dm

Načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić, inače potpredsjednik SDP – a Dubrovačko – neretvanske županije, prenio je danas, kako je kazao na konferenciji za novinare s predsjednikom dubrovačkog SDP – a Jadranom Baračem i načelnicom Općine Vela Luka Katarinom Gugić, „poruku novog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića biračima u Dubrovačko – neretvanskoj županiji”.

- Predsjednik je poručio kako želi zahvaliti biračima koji su ga prepoznali kao pravi izbor za budućnost države, a i ostalima, jer, kazao je kako nema više podjela u Hrvatskoj te da će se truditi opravdati povjerenje svih koji su glasali za njega, ali i da kroz sljedećih pet godina dobije i povjerenje onih koji mu nisu dali svoj glas na ovim izborima. - kazao je Tomašić.

Tomašić je, komentirajući rezultate izbora u Županiji dubrovačko – neretvanskoj kazao kako je rezultat za SDP i Milanovića bio lošiji u mjestima koja su bliže granici s Bosnom i Hercegovinom.

- Želim zahvaliti i svim promatračima koji i Mostaru nisu dopustili da dođe jedan član obitelji i glasa za cijelu obitelj. - kazao je Tomašić.

Načelnica Gugić ovsrnula se na rezultate glasanja na otoku Korčuli zaključivši kako su oni pokazali da „građani žele drukčiju Hrvatsku” te da su spremni „suprotstaviti se strukturama moći koje zloupotrebljavaju vlast, kako na državnom, tako i na županijskom nivou”.

- Jedna stranka predugo vlada i koristi poluge moći. Zbog toga je društvo kontaminirano. Sve se obavlja preko stranačke iskaznice. Ovi izbori su pokazali kako su ljudi protiv toga. - rekla je Katarina Gugić.

- Potrebno je smanjivati tenzije, a mi ćemo raditi marljivo i prihvatiti sve one koji rade bez upliva klijentelizma. SDP ima novu ekipu, uspješne načelnike i želimo graditi stranku pošteno. - kazao je Barač.

dm