Ispiši ovu stranicu
Utorak, 07 Siječanj 2020 20:04

Čudo pravoslavnog Božića s Hrvatima u glavnim ulogama, kakav bi to blockbuster bio

Piše:

Pravoslavni vjernici danas slave Božić. Kad čovjek vidi društvene mreže koje vrve čestitkama katolika svojim pravoslavnim prijateljima, vidi i da živimo u najrazvijenijoj demokraciji i najtolerantnijem društvu na svijetu.

Nema do Hrvata, zaključio bi, osim Hrvata samih, npr. i prosječni Šveđanin ili možda Danac i Švicarac, da zna hrvatski i da ga zanima što pišu tamo neki Hrvati s druge bande Europe. Toliko lijepih želja valjda ni vlastite matere ne bi im ispisale koliko su Hrvati danas toga ispisali svojim pravoslavnim prijateljima.

Sve bi to bilo istina i bilo bi lijepo, kao što i jest lijepo kad svojim pravoslavnim prijateljima, uz Hristos se rodi, sve najbolje uz Božić požele oni koji to iskreno misle i žele, i ne bi bilo vrijedno komentara, jer se u društvu normalnih to podrazumijeva, pa komentirati nije ni potrebno, samo eto da nema likova...

... likova koji su dva dana prije, nakon poraza Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima zazivali spuštanje magle, guste naravno, da koje druge i bili spremni za dom i motiku, da posade one njihove vrbe za Srbe.

I onda u utorak, magla, ona gusta, u glavama im se čudesno razišla, pa umjesto na vrbama, Srbe vide u crkvama i čestitaju, Hristos se rodi.

Ta transformacija pravo je čudo pravoslavnog Božića! Čudesa Božića 25. prosinca iz hollywoodskih filmova nisu ni blizu čudu Božića 7. siječnja, još je k tome to čudo i dokazano i ponavlja se svake godine. Film o tome, s Hrvatima u glavnim ulogama, bio bi blockbuster.