lausnekretninebanner

Utorak, 07 Siječanj 2020 21:13

Ima Kuzma pravo, trebalo je napisati da on zapravo govori kako SDP kandidata za župana nema ni „na tiru od puške”

Kuzma Tomašić u špade, Dubrovnikpress u kupe. Tako ispada kad se navedeni, inače potpredsjednik SDP - a Dubrovačko – neretvanske županije, stane opravdavati Vidu Bogdanoviću na FB stranici portala Dubrovnikpress.

Piše: Davor Mladošić

Ukratko, Kuzma Tomašić danas je na konferenciji za novinare, koja se održala povodom predsjedničkih izbora, usput govorio i o tome kako će se oporba u Dubrovačko – neretvanskoj županiji okupiti oko jednog kandidata za župana, a da taj ne mora nužno biti iz SDP – a, već da to može biti i neovisni kandidat. Na to je na našim FB stranicama reagirao Vido Bogdanović (HSS) napisavši kako bi „bilo lijepo da to Kuzma reče i oporbi na koju računa”. Pa se javio Kuzma s opravdanjem Bogdanoviću i piše on, „lijepo je rečeno, ali je krivo preneseno” te da je to „jedna od mogućnosti”.

I ima Kuzma pravo, sasvim krivo smo ga prenijeli, trebalo je sve drukčije napisati i njegove riječi kojima je pokušavao nesuvislo, neuvjerljivo pokazati novinarima kao da kandidat, i to ujedinjene oporbe, već postoji, ali mu on ne želi otkriti ime, trebalo je protumačiti na pravi način i napisati ih na pravi način, a to je samo jedan - da SDP nema ni svog ni neovisnog kandidata ni „na tiru od puške”.

Kuzma Tomašić malo se naime zaigrao odgovarajući na novinarska pitanja pa se zbog toga našao u neobranu grožđu na prvu reakciju lokalnog čelnika stranke na koju računa kao partnera na sljedećim izborima, jer Bogdanović, kao i novinari, vjerojatno zna da, ne samo da kandidata oporbe i SDP – a za župana dubrovačko – neretvanskog trenutno nema ni „na tiru od puške”, već ga neće biti još dugo, a koliko dugo... Toliko da je već previše dugo prošlo, jer stranke koje pretendiraju biti ozbiljne, a SDP valjda to pretendira iako je izbore u Županiji dubrovačko – neretvanskoj zadnji put dobio u vrijeme Marije Tereze, imena kandidata imaju najmanje godinu i pol dana prije izbora. Ne, ona ne moraju biti objavljena, ali planski se moraju profilirati i činiti prepoznatljivim biračima, da trenutak kandidature bude uistinu trenutak kandidature, a ne „googlanja” tko je taj/ta uopće.

A eto, možda nije tako, možda smo mi samo ponovo „krivo prenijeli”.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250