lausnekretninebanner

Četvrtak, 09 Siječanj 2020 23:20

Odbačena kaznena prijava: Mario Tevšić nije oštetio Lokrum

Odbačena kaznena prijava: Mario Tevšić nije oštetio Lokrum Foto: DPP

Odbačena je kaznena prijava protiv bivšeg ravnatelja Rezervata Lokrum Marija Tevšića. Naime, Tevšić je u travnju prošle godine bio osumnjičen da je Lokrum oštetio za 37 tisuća kuna i to zbog što je za tu javnu ustanovu koristio usluge dva odvjetnička ureda, jednog iz Dubrovnika i jednog iz Zagreba iako je JU Rezervat Lokrum imala ugovor po kojem je plaćala paušalni iznos za zastupanje jednom drugo, odvjetničkom uredu iz Zagreba.

Informaciju o odbacivanju kaznene prijave koju je nakon istrage podnijela policija zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti, objavio je sam Mario Tevšić na svom Facebook profilu.

Tevšić je napisao kako je sve završilo odbacivanjem prijave i „zaključkom da nema kaznenog djela te da to što mi se stavljalo na teret kaznenom prijavom čini posve normalnu i apsolutno zakonitu aktivnost jednog trgovačkog društva”.

„I koliko god se tijekom utakmice ljutio i bio gnjevan, kad na kraju pogledaš semafor, vidiš da je to posve nepotrebno jer poraženi znaju da su poraženi i nema smisla ikome se pravdati, objašnjavati, osvećivati. Reći ću ipak to da je nepošteno od strane fundamentalnih državnih institucija izlaziti u javnost s optužbama, iako su svjesni da one najvjerojatnije nemaju temelja, (dok se u drugim sličnim situacijama /barem dvije u Dubrovniku/ osumnjičenicima davalo diskreciju), samo zato što netko misli da je zbog toga bitan i cool i da će preko mog obraza i preko mojih leđa zadovoljiti molbu svoje prijateljice, sestre, prijatelja... To je zlouporaba javne službe.” - napisao je također Mario Tevšić.

„Nije pošteno i tada me naljutilo, ali sve se to da podnijeti. Da se podnijeti jer se ne uspoređujem, svako je uspoređivanje gubljenje jedinstvenosti.” - napisao je još Tevšić zaključivši:
„I - što bi rek'o Miladin Šobić: Ja imam sebe, u sebi poštenog druga i volim da su tako čiste moja sreća i moja tuga.”

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020