lausnekretninebanner

Nedjelja, 19 Siječanj 2020 20:10

Iskustva naših čitatelja s Hrvatskom poštom: Poštu nalaze po skalinima, pošiljke nekad ni ne dođu; u Mlinima posebno ogorčeni

Piše:
Iskustva naših čitatelja s Hrvatskom poštom: Poštu nalaze po skalinima, pošiljke nekad ni ne dođu; u Mlinima posebno ogorčeni Foto: DPP

Jučerašnji napis portala Dubrovnikpress.hr o Dubrovčaninu koji je zbog aljkavosti Hrvatske pošte ostao bez pošiljke, a koji možete pročitati OVDJE, izazvao je brojne reakcije naših sugrađana. Dubrovčani, ali ne i samo oni, i na Facebook stranici portala Dubrovnikpress.hr iznijeli su osobna, uglavnom negativna iskustva s Hrvatskom poštom, ali i drugim dostavnim servisima.

Čitatelji portala Dubrovnikpress.hr su potvrdili kako nisu nimalo zadovoljni uslugama Hrvatske pošte, od brzine dostave do toga da pošiljke uopće ne dođu na adresu, no pojedinci su i pohvalili poštare iz pojedinih rajona.

S Floride do Dubrovnika pismo je putovalo 46 dana, piše jedna Dubrovkinja. „Čekam paket ima 2 mjeseca”, piše također jedna Dubrovkinja.

U Župi dubrovačkoj, u Mlinima, korisnici HP – a posebno su ogorčeni.

„Katastrofa je, u Mlinima fali 2 poštara, posta ili kasni ili ne dolazi...novi poštari koje dolaze nemaju pojma, ne da im se radit, natrpavaju sandučić sa tuđom postom, sada se čeka na hr papire za jednog pa će opet biti spektakl dok se uhoda.” - piše jedna Župka.

Njene riječi potvrđuje drugi komentar: „4 pošiljke u zadnja 2 mjeseca nestale. U zadnjih godinu dana barem 10. Pošta Mlini.”

„Nama poštu ostavljaju po skalinima. A imamo 2 poštanska sandučića.” - žali se gospođa također iz Mlina.

U napisu portala Dubrovnikpress.hr spomenuto je kako poštar u ulici sv. Križa u poslovnoj zgradi TUP - a pošiljke ostavlja u tuđim sandučićima, no to izgleda nije jedini slučaj:
„Kod mene na Pločama iza grada pošta vise ne šalje pošiljke, nego poštar ubaci samo ceduljicu u sandučić i ni to nije dosta nego ubaci u susjedov. Ne znam zašto to rade? To je dno bezobrazluka.” - piše ogorčena Dubrovkinja.

Dubrovkinje i Dubrovčani sve češće kupuju preko Interneta, no pojedinici su počeli izbjegavati trgovine koje pošiljke šalju preko Hrvatske pošte, zašto, jasno je iz sljedećeg komentara na facebooku Dubrovnikpress.hr portala:
„HP me je 3 puta zeznula, uvijek je neki problem sa njima. Kad se žalim stranici preko koje sam naručila, oni se pravdaju da im HP već mjesecima pravi probleme. Dvije različite stranice su mi tako odgovorile na moje pitanje kako čekam više od mjesec dana da mi dođe pošiljka na adresu, a na kraju ni ne dođe ta pošiljka. Ali iz Hrvatske za Dubrovnik.” - navodi tako jedna čitateljica sličan problem koji smo naveli i u jučerašnjem napisu, do Hrvatske pošiljka stigne, u Zagreb, iz Zagreba do adrese u Dubrovniku nikad.

„Čestitka iz Praga krenula 12.12.2019., a stigla u Dubrovnik na adresu 10.01.2020. Prije bi stigla s ponny express.” - komentar je koji najbolje oslikava brzinu dostave Hrvatske pošte.

Ima naravno i poštara koji su za pohvalu. Tako je nekoliko čitatelja pohvalilo poštara na Grudi, pohvale je dobio i poštar u Ulici sv. Josipa, kao i poštijer u Mokošici, kojeg i mi možemo pohvaliti.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020