lausnekretninebanner

Utorak, 21 Siječanj 2020 21:02

Obnovit će se ljetnikovac Gučetić, postaje mokoški društveno – kulturni centar

Pokrenuta je javna nabava za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju ruševnog ljetnikovca Gučetić čime će to postati objekt javne i društvene namjene u Mokošici. Izrada projektne dokumentacije obuhvaća izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta te ishođenje akta o građenju, a projekt obnove vodit će Zavod za obnovu Dubrovnika.
 
Nakon izrade projektne dokumentacije, planirana je prijava na europske fondove za financiranje izvođenja radova obnove cijelog kompleksa.
 
Ljetnikovac Gučetić - Lazarević u Obuljenu je najveći i najreprezentativniji sačuvani kompleks ladanjske arhitekture Rijeke dubrovačke XVI. stoljeća. Ljetnikovac je danas bez krova i u ruševnom stanju, a ranije je izrađen arhitektonski snimak postojećeg stanja cijelog kompleksa, konzervatorski elaborat i vrtna studija.
 
Osnovna buduća namjena ljetnikovca je društveno - kulturni centar, s memorijalnim centrom posvećenim Ruđeru Boškoviću. Memorijalni centar ne bi se osmislio kao muzejski prostor, već bi bio tematizirani programski dio društveno-kulturnog centra. Njegova namjena bila bi i edukacijska te društveno-gospodarska, a ciljane skupine su stanovnici ovog područja, od najmlađih do najstarijih, kao i mogućnost sadržaja za posjetitelje s tematikom memorijalnog centra Ruđer Bošković.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020