laus banner 2021 2

Subota, 25 Siječanj 2020 13:19

Biskup Uzinić posjetio Udrugu „Rina Mašera”

Biskup Uzinić posjetio Udrugu „Rina Mašera” Foto: Dubrovačka biskupija

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić posjetio je u srijedu, 22. siječnja Udrugu za osobe s intelektualnim poteškoćama „Rina Mašera“ u Dubrovniku gdje su susreo s članovima udruge, djelatnicima i suradnicima te blagoslovio njih i prostore u kojima se sastaju.
 
Dobrodošlicu biskupu poželio je predsjednike udruge Petar Baničević koji je kazao kako je blagoslov za sve njih i to da ih je biskup posjetio jer njegov dolazak veseli roditelje, koji su sve stariji kao i njihovu djecu te im ovakvi susreti daju snagu. Predsjednik Baničević također je upoznao biskupa s projektima koje udruga provodi.
 
U molitvi je biskup zahvalio Bogu na služenju i ljubavi koju ova udruga svjedoči i širi. Podsjetio je na evanđeosku misao o važnosti služenja te dodao kako služeći potrebitima, u ovom slučaju osobama s posebnim potrebama, i sam Isus biva poslužen a i same osobe u potrebi u onima koji im služe prepoznaju Isusa. „Radostan sam što vi postojite jer omogućujete Isusu da na jedan drukčiji način ponese teret koji svatko od vas ima, a i sve je lakše u zajedništvu“, kazao je biskup. Ovakve udruge postoje da daju, a kroz to i same primaju.
 
U razdraganom razgovoru osobe s posebnim potrebama, njihovi roditelji kao i djelatnici podijelili su svoje radosti i žalosti s dubrovačkim biskupom.
 
Angelina Tadić/Dubrovačka biskupija

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020