lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 27 Siječanj 2020 12:52

Žalbe odbačene, rekonstrukcija Lapadske obale mogla bi započeti u listopadu

Piše:

Imamo ishodovane građevinske dozvole za prvu i drugu fazu radova za rekonstrukciju Lapadske obale, žalbe su odbačene i radovi bi mogli započeti već listopadu, kazao je gradonačelnik Mato Franković, istaknuvši kako će se Lapadska obala financirati sredstvima iz europskih fondova.

- U suradnji s Ministarstvom mora i Ministarstvom regionalnog razvoja Grad se priprema za natječaj na kojem će se prijaviti za financiranje projekta i vjerujemo da će taj natječaj vrlo brzo biti raspisan kako bismo ga financirali europskim novcem. Zato i čekamo s natječajem i mislimo da bi u listopadu mogla započeti gradnja ako proces prođe u redu, ako se uspješno prijavimo na europske fondove, a vjerujem da hoćemo jer smo dokazali da znamo kako povući novce. - rekao je Franković, dodavši kako se aktivno radi i na 3. i 4. fazi projekta rekonstrukcije Lapadske obale..

- Radovi će se na Lapadskoj obali odvijati fazno, a prve dvije faze moramo završiti kako bi to područje i ljudi koji u njemu žive mogli normalno funkcionirati. - kazao je Franković.

Inače, prve dvije faze radova obuhvatit će rekonstrukciju ceste od Ekonomskog fakulteta do Batale dok bi se tijekom treće i četvrte faze rekonstruirala prometnica od hotela Lapad do Pošte Lapad. Lapadska obala zamišljena je kao dvosmjerna prometnica zbog čega je nužno rekonstruirati dio raskršća kod Pošte kao i raskršće na Batali.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020