lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 27 Siječanj 2020 20:18

Franković kazao kako je Vlahušić trgovao GUP – om, a nije ostao dužan ni članovima HDZ - a

Piše:

Istaknuvši primjer Štikovice koja, kako je kazao izgleda poput Bejruta, vijećnik Nikša Selmani pitao je gradonačelnika Mata Frankovića zašto u protekle tri godine nije pokrenuo izmjene GUP-a, a kako bi se zaustavilo divljanje građevinskih tvrtku u prostoru na gradskom području. Naglasivši kako je zatekao stanje općeg kaosa u prostoru, gradonačelnik Mato Franković najavio je kako će izmjene GUP-a usvojiti do kraja tekuće godine.

- GUP grada, koliko god ga stavljali meni na leđa kao moj osobni križ, ja niti sam usvojio niti sam u njemu sudjelovao, niti sam ikakve veze s njim imao. Nema goreg dokumenta u Gradu, a znamo tko ga je usvojio. Zašto ne prozivate onoga koji je do ovoga stanja doveo? - pitao je gradonačelnik Franković, direktno prozvavši bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića.

- To je Andro Vlahušić koji je doslovce s GUP- om trgovao i radio po principu osobnih obećanja. Neka me tuži za klevetu pa ću mu dokazati što je i za koga napravio. - kazao je Franković.

Kad su u pitanju izmjene GUP - a, naglasio je kako su one već započele.

- Mi smo već izmjene GUP - a pokrenuli, maknuli smo parkinge s ulica. Ciljane izmjene su započele i mi ćemo u tekstualnom dijelu te izmjene usvojiti do kraja 2020. godine i one će dovesti do mjere i dogoditi do kraja 2020. i vi ćete bit svjedoci. - rekao je Franković.

-Buffer zona, ta ja priča završena, dobili smo konzervatorske podloge i dogodit će se lijepa priča u prostoru. Ono što je nedostajalo i za čim žalim je što cijeli Grad nije pod buffer zonom. Da se to dogodilo nikad se ona grdosija u Lapadu ne bi dogodila i nikad se pola brda ne bi rušilo radi tri čovjeka. Neke stvari ne možemo promijeniti, ali moramo znati kako gospodariti prostorom. - rekao je Franković.

Naglasio je kako mu je žao što je tadašnji GUP, kao i njegove izmjene često usvajane zahvaljujući rukama HDZ-ovih vijećnika.

- Žao mi je što je tadašnji GUP dijelom usvojen i glasovima HDZ-a. Napravilo se što se napravilo, a drago mi je što oni koji su to napravili ne sjede više u GO HDZ-a. - kazao je Franković.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020