lausnekretninebanner

Utorak, 28 Siječanj 2020 15:07

Franković: Ana Hrnić bit će izvrsno osvježenje

Netom što je turističko vijeće izabralo za direktoru Turističke zajednice Grada Dubrovnika, vijećnik Miho Obradović (HNS) pitao je jučer na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnika Mata Frankovića je li bilo fer kad je prije isteka natječaja dao potporu Ani Hrnić.

Obradović je istaknuo kako je Frankovićevo ponašanje neodgovorno te da šalje poruku svima da se ne prijavljuju na natječaje kad gradonačelnik ima svog favorita. Aludirajući na oca nove direktorice gradske TZ Gorana Hrnića, Obradović je pitao Frankovića je li tvrtka u kojoj je i Ana Hrnić, bila zaposlena, odnosno Gulliver travel, podmirila svoja dugovanja prema Gradu.

Franković mu je odgovorio kako on kao član Turističkog vijeća i dugogodišnji zaposlenik u turističkoj djelatnosti ima pravo reći što misli.

- Jasno sam rekao da je to gospođa Ana Hrnić i stojim iza svoga stava. Turističko vijeće TZ Grada u sebi sadrži samo jednu politički imenovanu osobu i to sam ja. Svi ostali predstavljaju turističku struku u samom Vijeću. Činjenica da je direktorica izabrana jednoglasno dovoljno o svemu govori. To su ljudi iz velikih tvrtki, iz privatnog sektora i gospodarstva koji žele da ih predstavlja najbolji kandidat. Postupak se zna i svatko odgovara svojim rezultatom. Ako se ne pokaže dobrom Turističko vijeće može je promijeniti. To nije problem.- kazao je Franković.

Dodao je kako Ana Hrnić u putničkoj agenciji, ukoliko i ima dugovanja prema Gradu, nije bila odgovorna osoba.

- Nema tekućih dugova osim sudskih sporova koji su u tijeku, a oni se ne smatraju dugovima dok spor ne završi. Da je ona bila izvršna direktorica, predsjednica uprave te tvrtke, o tome bismo mogli razgovarati, ali ona to nije pa o tome ne možemo razgovarati. Vi ćete reći njen otac je bio. Njen otac je njen otac, a ona je ona. Tvrtka nije u vlasništvu njezina oca nego TUI - a i ona nije ničim inkriminirana i mislim da će bit izvrsno osvježenje. - rekao je Franković.

N. Metković

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020