lausnekretninebanner

Utorak, 28 Siječanj 2020 20:50

Barač: Ne bježim od plaćanja, Cvjetinovića vodim na zubaca kad postanem gradonačelnik 2021.

Piše:
Barač: Ne bježim od plaćanja, Cvjetinovića vodim na zubaca kad postanem gradonačelnik 2021. Foto: dm

Nakon što je vijećnik HDZ-a Blaž Pezo, koji redovito prati postove koje na društvenim mrežama objavljuje HDZ-ova oporba u Dubrovniku, tražio da gradonačelnik Mato Franković prokomentira objavu čelnika gradskog SDP-a Jadrana Barača u kojoj je lokalne HDZ - ovce nazvao „lokal nacionalsocijalistima”, sam Barač tu svoju objavu nije uspio naći na svom Facebook zidu na kojem je potom napisao: „Nagradna igra: tko nađe ovu moju izjavu vezano za HDZ, ja mu plaćam zubaca u restoranu Nautika.”

Post koji Barač nije uspio naći, vrlo je brzo pronašao gradonačelnikov savjetnik za medije Goran Cvjetinović. Njega bi Barač sad trebao počastiti zubacem u prestižnom dubrovačkom restoranu.

Barač pak za portal Dubrovnikpress.hr kaže da od plaćanja zubaca ne bježi.
- Gorana Cvjetinovića vodim na zubaca u Nautiku na proljeće 2021. godine kad postanem gradonačelnik. - odgovorio je Barač na pitanje hoće li platiti zubaca Cvjetinoviću.

Pojasnio je i zašto je u postu lokalne HDZ-ovce nazvao „lokal nacionalsocijalistima”.

- Lokalna politika HDZ-a u Dubrovniku se zasniva na antiliberalnim i antidemokratskim načelima, a to znači potpuna negacija tuđeg mišljenja, javne prijetnje i zabrane raznim gospodarskim subjektima i samim građanima, pojednostavljeno rečeno, zasniva se na političkom nasilju. Jedne gospodarske subjekte i građane se isključuje i difamira, dok se drugima pogoduje. Stvara se atmosfera zatvorene, ksenofobne zajednice. Apsolutna suprotnost kozmopolitizmu koji je oduvijek krasio Dubrovnik. - rekao je Barač, uputivši kritiku i dijelu medija s dubrovačkog područja.

- S druge strane, državna i gradska upravna tijela, dio medija te ostale javne institucije, koji bi trebali biti korektiv takvim djelovanjima, su u potpunosti podređeni gradonačelniku i ponašaju se kao apologete HDZ - a, odnosno uopće ne reagiraju niti analiziraju razne krajnje populističke i nezakonite najave i odluke. To sve zajedno sam obilježio pod političkom formulacijom: „novokomponirani lokal – nacionalsocijalizam”. - kazao je predsjednik GO SDP-a i gradski vijećnik Jadran Barač.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020