Srijeda, 29 Siječanj 2020 08:38

Vučković – Matić pisala gradonačelniku o neprimjerenim grafitima

„Poštovani gradonačelniče, hodate ovim gradom, kao i ja, kao i ostatak naših sugrađana i svakodnevno vidite grafite koji veličaju fašizam i nikako ne pripadaju Dubrovniku, ali ipak još niste uzeli mobitel u ruke i naložili nadležnoj službi da ih ukloni. Evo i danas, dva dana nakon sjednice Gradskog vijeća i više od godinu dana od kad sam otvorila pitanje neprimjerenih i uvredljivih grafita punih rasističkih poruka i fašističkih simbola i apelirala na sustavno rješavanje tog problema, oni još stoje diljem Dubrovnika.” - piše tako danas potpredsjednica dubrovačkog HNS -a i gradska vijećnica Marina Vučković Matić u otvorenom pismu gradonačelniku Dubrovnika Matu Frankoviću.

Marina Vučković Matić priložila je i fotografije, a dalje u pismu navodi:

„U isto vrijeme, što pohvaljujem, bili ste u stanju primijetiti da nedostaju parkirališna mjesta za invalide u određenim dijelovima grada i žurno dati nalog da se ta nepravda ispravi. Stoga se jedino može zaključiti da od početka mandata namjerno zatvarate oči na neprimjerene poruke koje s brojnih gradskih površina vrijeđaju, pozivaju na linč drugačijih ili otvoreno promoviraju fašizam.

Vi bi trebali biti gradonačelnik svih građana Dubrovnika, osoba koja dosljedno provodi zakone Republike Hrvatske i daje primjer drugima. To je Vaš posao, od Vas se to očekuje, a kako ne reagirate, oni kojima je fašizam očito u srcu shvaćaju Vaše nečinjenje kao odobravanje. Stoga moju ispriku mogu dobiti jedino građani Dubrovnika koji takve sadržaje i dalje moraju gledati na našim ulicama.” - stoji u otvorenom pismu Marine Vučković Matić gradonačelniku Dubrovnika Matu Frankoviću koji je na sjednici Gradskog vijeća od nje pak tražio ispriku jer je kazala da prešutno podržava fašizam, a tema je bila ista – grafiti.

dpp

banner taksiispiti

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019