lausnekretninebanner

Četvrtak, 30 Siječanj 2020 17:03

Jeste li čuli za Romanu Jerković? Niste? Odrasla je na Pelješcu i bit će nova europska zastupnica

Jeste li čuli za Romanu Jerković? Niste? Odrasla je na Pelješcu i bit će nova europska zastupnica Foto: Facebook Romana Jerković Rijeka

Romana Jerković, ime i prezime je to koje većini žitelja Dubrovačko – neretvanske županije ne znači ništa, no riječ je o saborskoj zastupnici SDP – a, odrasloj na Pelješcu, u Lovištu, a do medicinskog fakulteta u Rijeci školovanoj u Korčuli, koju je život odnio daleko od ovog našeg kraja, a upravo ona, za koju nije nikad čula ni većina birača u Hrvatskoj bit će nova hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu nakon što ga napuste Englezi.

Inače, Romana Jerković, jedna od onih slabo uočljivih osoba u saborskim klupama, bila je svojedobno i zamjenica gradonačelnika Rijeke.

SDP će tako, ni kriv ni dužan, na račun Brexita dobiti još jedno zastupničko mjesto u Europskom parlamentu, odnosno s Romanom Jerković izjednačit će se po broju mandata s HDZ – om koji ima četiri zastupnika.

Inače, Romana Jerković svojedobno je dospjela i na listu deset „najsiromašnijih” saborskih zastupnika. Plaća u Bruxellesu zasigurno će joj pomoći da više ne bude na toj listi, „past” će i članstvo u pokojem odboru, a koji, od birača neizabrani sretnik ili sretnica, će je naslijediti na također primamljivoj klupi saborskog zastupnika/zastupnice u SDP – u još nisu odlučili.

D. Mladošić

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020