lausnekretninebanner

Četvrtak, 30 Siječanj 2020 22:17

Skloništa koriste udruge, ali dužne su ih odmah napustiti u slučaju ugroze stanovništva

U okviru projekta „Mokošica – mjesto sigurnog življenja“, kojeg je osmislila i provodi, u suradnji s lokalnom samoupravom Policijska postaja Dubrovnik, održana je jučer sjednica Vijeća za prevenciju Gradskog kotara Mokošica.

Tema sjednice bila je stanje pripravnosti u slučaju vremenskih i drugih nepogoda, odnosno potresa, požara i sl. Stoga je na sjednicu pozvan i načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Dubrovnika Stjepko Krilanović.

Naime, na prethodnoj sjednici postavila su se pitanja oko stanja opreme, sredstava pričuve, tj. robnih rezervi i stanja skloništa, broja šatora, kreveta itd.

Kako je objasnio Krilanović, nakon godina zapostavljanja ovih tema Grad Dubrovnik krenuo sa sustavnom pripremom i organizacijom Civilne zaštite te počinju obuke ljudstva kojeg neće nedostajati. Što se tiče pak skloništa, ona su nažalost u rukama raznih udruga, no Krilanović tvrdi kako nema razloga za zabrinutost, jer prema ugovorima svi korisnici tih prostora iste moraju odmah napustiti u slučaju ugroze stanovništva.

Što se tiče opreme, prema onom što je izložio načelnik Stožera Civilne zaštite Grad Dubrovnik može se zaključiti kako ona nije dostatna, ali stigla bi iz centra u Splitu. Civilna zaštita u Dubrovniku tako raspolaže s niti deset šatora i s tek dvjestotinjak kreveta. No, kako je rekao Krilanović, pojedine hotelske kuće, poput Valamara, dobrovoljno su se prijavile za smještaj stanovništva u slučaju takvih potreba. Vode sigurno neće nedostajati, kazao je Krilanović, a kad je o hrani riječ, robne rezerve se ne čuvaju uskladištene već je sklopljen ugovor o dostavi s „Pemom”.

Osim ove raspravljalo se i o drugim temama, pa su nazočni građani između ostalog upozorili i na neprimjereno ponašanje svojih sugrađana vlasnika pasa koji ne čiste za svojiim kućnim ljubimcima.

dm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020