lausnekretninebanner

Subota, 01 Veljača 2020 03:53

Noć muzeja u Konavlima

Noć muzeja u Konavlima Foto: MIGK

Muzeji i galerije Konavala i ove su godine ponudili svim posjetiteljima bogati program u Noći muzeja. U Zavičajnom muzeju program je otvoren dječjom radionicom „Reci mi konavoskom poslovicom” gdje su se uz ples, pjesmu i igru najmlađi prisjetili poslovica koje znaju, ali i naučili neke nove.

Predavanjem Maris Stanović „Sve naše godine”, okupljeni su se prisjetili povijesti Zavičajnog muzeja, a posebno su dojmljivi bili prikazi Muzeja u Domovinskom ratu te poslijeratna obnova u građevinu kakvu danas poznajemo.

Radionicu za djecu u Odjelu za arheologiju vodile su restauratorica Sanja Pujo te studentice Sveučilišta u Dubrovniku Gloria Loborec i Dora Mihaljević koje su djeci pomagale u izradi glinenih posuda. S obzirom da je ovogodišnja Noć muzeja posvećena važnim obljetnicama, program Odjela za arheologiju obilježio je šestotu obljetnicu ulaska Konavala u sastav Dubrovačke Republike predavanjem Jelene Beželj „Tragovima Dubrovačke Republike” uz aktualnu izložbu „Fragmentirani uzusi Sokola” te predavanjem Marka Vodopije koji se osvrnuo na političke i društvene prilike koje su prethodile padu Republike 31. siječnja 1808. godine.

Limena glazba Cavtat svojih je 110 godina postojanja obilježila na dječjoj radionici u Kući Bukovac.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020