lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 03 Veljača 2020 09:52

Koncert austrijskog ansambla Vivid Consort

Koncert austrijskog ansambla Vivid Cobsort, koji donosi zanimljivu kombinaciju instrumentalne i vokalne izvedbe na povijesnim instrumentima, bit će održan u povodu Feste svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika u utorak, u Glazbenoj dvorani Kneževa dvora s početkom u 18 sati.

Hrvatsko-austrijsko društvo Dubrovnik u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom iz Zagreba, Gradom Dubrovnikom, Sveučilištem u Zagrebu i Dubrovačkim muzejima već tradicionalno, u povodu Feste svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika, organizira koncert austrijskog ansambla Vivid Consort. Riječ je o tri mlade glazbenice s bečkom adresom: Christine Gnigler, Lorine Vallaster i Sheng-Fang Chiu koje su, zahvaljujući svojoj očaravajućoj kombinaciji instrumentalno - vokalne izvedbe na povijesnim instrumentima, privukle pažnju publike širom svijeta. Tijekom protekle godine nastupale su na priznatim europskim festivalima i koncertnim pozornicama, a u tekućoj sezoni, između ostalog, sudjeluju u projektnim ciklusima bečkog Konzerthausa.

U utorak, 4 . veljače u Glazbenoj dvorani Kneževa dvora s početkom u 18 sati izvest će program naslovljen „Bitter fruit“ (Gorko voće).

Zbirka je to ljubavnih pjesama renesanse koja „pruža uvid u misli ljubavnika i ljubavnica 15. stoljeća, romantičara i sanjara, zanosnih i maštovitih, te prenosi melankolične i gorko-slatke pjesme izvedbama blok- flauti s pjevanjem.“

Program „Bitter fruit“ ansambl je izdao na nosaču zvuka snimljenom u Beču 2018. godine, a ovim koncertom predstavit će ga i dubrovačkoj publici kao poklon u povodu Feste Sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika.

Ulaz na koncert je slobodan

DUM

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020