lausnekretninebanner

Utorak, 04 Veljača 2020 10:42

Koncert ženske klape „Cavtajke“ u Slanici (ulaz slobodan)

Ženska klapa „Cavtajke“ održat će koncert u srijedu, s početkom u 19.30 sati, u prostoru Slanice tvrđave Revelin. Klapi će se pridružiti i cavtatski pjevač Vlaho Kordić, a program sadrži niz a capella pjesama i pjesama uz klavirsku pratnju poznatih autora i obrađivača tradicionalne dalmatinske pjesme. Ovaj koncert prethodi pozivnom gostovanju klape „Cavtajke“ u Sarajevo, gdje će klapa nadolazeći vikend izvesti dva koncerta.

Ženska klapa Cavtajke osnovana je 2003. godine te njeguje a capella pjevanje bazirano na tradicionalnoj, skladanoj, dalmatinskoj i sakralnoj pjesmi. Klapa je sudjelovala nekoliko puta na Omiškom festivalu, a godine 2011. na 1. natjecanju hrvatske vokalne tradicijske glazbe osvaja prvu nagradu stručnog ocjenivačkog suda u kategoriji mali vokalni sastavi, ansambli, klape. Ženska klapa Cavtajke trenutno nastupa u sastavu: Matea Magud, Josipa Vragolov, Ana Jasprica Duper, Jelena Kulišić, Olja Lasić, Ivana Špilj i Jele Butijer Gleđ. Umjetnički voditelj klapa je Matija Novaković.

Prošle godine, pored svojih redovitih nastupa, u sklopu otvorenja izložbe "Konavoska svadba" klapa Cavtajke je, s još nekoliko izvođača, izvela rekonstruirane svadbene napjeve Konavala, koje je sakupio i zapisao maestro Krešimir Magdić. Također „Cavtajke“ su održale samostalni humanitarni koncert “Za djecu Ruande”, koncertno gostovale u Sjevernoj Makedoniji, a godinu zaključile nastupom uz Dubrovački simfonijski orkestar.
Pjevač Vlaho Kordić solist je i član poznate konavoske muške klape Oštro. U gotovo dvadeset godina umjetničke karijere sa klapom Oštro je sudjelovao na mnogim festivalima, manifestacijama i kulturnim događanjima, snimao je glazbu tradicionalnih dalmatinskih klapskih napjeva, a paralelno nastupa i kao pjevač solist. Osnivač je i član vlastitog glazbenog kvarteta.

Koncert se održava u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a ulaz na koncert je slobodan.


R.R.D.

Marketing

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020