lausnekretninebanner

Utorak, 04 Veljača 2020 19:22

Savjet vinara Dubrovačko - neretvanske županije

Savjet vinara Dubrovačko - neretvanske županije Foto: DNŽ

U palači Ranjina u utorak je održan Savjet vinara Dubrovačko - neretvanske županije na kojem su nazočili i župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom te pročelnikom UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem.

Na sastanku je bilo govora o budućoj suradnji u plasmanu i promociji vina s juga Hrvatske pogotovo u kontekstu ovogodišnjeg 7. Dubrovik Festiwinea koji će se održati krajem ožujka. Također, na sastanku se razgovaralo o načinima kvalitetnog organiziranja u pogledu novog Zakona o vinima koji predviđa četiri vinske regije, od kojih je jedna Dalmacija.

Naime, vinari s područja Dubrovačko - neretvanske županije imaju više od 50 posto hektara od ukupnog broja zasađenih loza u toj regiji stoga je neophodno zajednički nastupati kako bi interesi vinara i prepoznatljivih vinskih sorti iz županije i dalje bili adekvatno zaštićeni i valorizirani.
Dogovoreno je kako će u skorom roku biti održan i prošireni sastanak s vinarima s područja Dubrovačko - neretvanske županije kako bi što veći broj proizvođača vina bio upoznat s novom legislativom.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020