lausnekretninebanner

Utorak, 04 Veljača 2020 20:25

Zbog problema u Župi s dostavom pošiljki Nardelli se sastao s predstavnikom Hrvatske pošte

Nakon što je Dubrovnikpress.hr nedavno pisao o problemima s isporukom pošiljki putem Hrvatske pošte pa je niz Župljana istaknulo ogoromne probleme u njihovoj općini, poglavito u Mlinima, reagirao je i načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli. On je naime, piše u priopćenju iz Općine, održao sastanak s voditeljem službe nadležne za područje Dubrovačko neretvanske županije Alfonsom Čurepićem.

„Na sastanku su utvrđeni problemi isporuke pošiljki koji već dulje vrijeme ne funkcioniraju kako bi trebali. Voditelj Čurepić naveo je kako su imali poteškoća s pronalaskom potrebnih djelatnika za rad na području Župe. Prije par dana zaposlen je još jedan dostavljač pošte koji se trenutno upoznava s terenom za koji će biti zadužen, nakon čega očekuje da će se stanje normalizirati.” - piše u priopćenju.

Čurepić je istaknuo kako na području Župe dubrovačke rade četiri poštara i da je broj optimalan za normalan rad, međutim, problem je u čestim promjenama poštara kojima treba određeno vrijeme da upoznaju područje.

„Kako bi se isporuka pošte još više ubrzala i svim primateljima omogućilo zaprimanje pošiljki u roku, mole se mještani da ažuriraju adrese prema svim pošiljateljima od kojih trajno ili periodično primaju pošiljke, a to se prije svega odnosi na banke, telekom tvrtke, javna i komunalna poduzeća, i sl. Također da postave poštanski sandučić, te vidljivo istaknu kućni broj i svoje prezime.
Prije par godina Općina je osigurala kućne brojeve za sva kućanstva u Župi dubrovačkoj. Ukoliko ima onih koji nisu postavili svoj kućni broj, načelnik Nardelli poziva da se obrate u Općinu kako bi im se osigurali isti.” - stoji u priopćenju.

„Nadamo se da će se osiguravanjem dovoljnog broja stalnih poštara, točnim i pravilno naznačenim adresama na pošiljkama, a koje su istovjetne sa stanjem na terenu, kao i postavljanjem sandučića sa prezimenima i kućnih brojeva, znatno smanjiti broj mogućih reklamacija te osigurati pravovremena i točna dostava svih vrsta pošiljaka.” - navode iz Općine Župa dubrovačka.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020