Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 06 Veljača 2020 20:36

„U potrazi za Držićevim vremenom”; besplatno tematsko vođenje Gradom

Dom Marina Držića za naše sugrađane organizira besplatna tematska vođenja Gradom “U potrazi za Držićevim vremenom” koji su zamišljeni kao svojevrstan nastavak tematske ture “Đir s Marinom Držićem” u koji će nas povesti licencirana vodičica Marina Missoni Barišić.

Držić u svojim djelima izvrsno dočarava renesansnu svakodnevnicu renesansnog Dubrovnika te su i sami likovi često inspirirani stvarnim osobama koji su tada živjeli. Kroz tematska vođenja otkrivamo živopisnu biografiju našeg najvećeg hrvatskog komediografa, u kakvom je Dubrovniku živio Marin Držić i tko su bili njegovi suvremenici. Obilaze se lokacije povezane s različitim aspektima renesansnog Dubrovnika: Velika Onofrijeva fontana, Garište , Za Rokom, Ulica Vara, Placa, Sponza, Luža i Pustijerna…

Okupljanje i početak tematske ture je pokraj velike Onofrijeve fontane u subotu, 8. veljače u 10 sati. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na broj telefona 020/204-482 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Veselimo se Vašem dolasku!

Dom Marina Držića

Marketing