lausnekretninebanner

Subota, 08 Veljača 2020 20:31

Biskupi u Dubrovniku razgovarali o odluci Ustavnog suda o udomiteljstvu

Biskupi u Dubrovniku razgovarali o odluci Ustavnog suda o udomiteljstvu Foto: Dubrovačka biskupija

Sastanak biskupa Splitske metropolije održan je danas u biskupskom domu u Dubrovniku, a biskupi su govorili i o rješenju Ustavnoga suda kojim je odbijen zahtjev za ocjenu suglasnosti s Ustavom i kojim nisu prihvaćeni prijedlozi za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom određenih članka Zakona o udomiteljstvu.

„Biskupi smatraju kako je, kad se govori o udomiteljstvu, u komentarima, zakonodavstvu i praksi uvijek važno u prvom redu isticati i voditi se pravima i najboljim interesom djeteta, odnosno interesom drugih korisnika udomiteljstva, odraslih, starijih, nemoćnih te osoba s mentalnim i drugim poteškoćama, a ne nekim drugim interesima.” - navodi se u priopćenju Ureda biskupa dubrovačkog Mate Uzinića
 
Na sastanku su uz biskupa Uzinića sudjelovali nadbiskup splitsko - makarski i metropolit mons. Marin Barišić, šibenski biskup mons. Tomislav Rogić i hvarski biskup mons. Petar Palić.
 
Biskupi su razmotrili prijedlog smjernica za osnivanje Metropolijskih ureda za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba, analizirali su odredbe financijskog sustava u metropoliji, neka pitanja administrativne naravi te razgovarali o unaprjeđenju zajedničkih pastoralnih aktivnosti na području metropolije.
 

Nakon sastanka biskupi su se uputili u Kotor na vanjsku proslavu sv. Tripuna, zaštitnika Kotorske biskupije, koja je u sastavu Splitske metropolije.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020