lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 10 Veljača 2020 20:28

Uz rekonstrukciju Franković najavio preobrazbu „Bourbona”

Piše:
Uz rekonstrukciju Franković najavio preobrazbu „Bourbona” Foto: dm

Ulica bana Josipa Jelačića, popularni Bourbon, jedna je od zapuštenijih ulica na užem području Grada. Osim što je to prometnica kojom se zbog radova otežano prometuje, u toj ulici gotovo pa i nema pločnika, automobili su u njoj parkirani s obje strane ceste, a pješaci su prisiljeni hodati po cesti.

Iako se najviše bure diglo zbog radova na izgradnji stanova podno te ceste, zapravo je istina da duž te ulice niti jedna od gradskih garnitura koje su se svih ovih godina izmjenjivale na vlasti, nisu učinile gotovo ništa. Nisu je bile u stanju niti presvući novim asfaltnim slojem.

I dok su bivše gradske vlasti bile inertne, ništa bolje nije se ponašao ni dio stanara i poduzetnika u toj ulici koji su uzurpirali javni prostor. Zapravo su svi oni radili što ih je volja jer ih oni čiji je to posao nisu kontrolirali.

Ipak, gradonačelnik Mato Franković najavio je rekonstrukciju te ulice, ali ona ne može započeti dok se ne riješe imovinsko - pravni odnosi na tom području, odnosno dok Grad ne dokaže da je prostor koji je uzurpiran njegovo vlasništvo.

- Svi ćemo se složit da je Ulica bana Jelačića u jako lošem stanju, uzurpirana od više privatnika koji su tarace proširili na ulicu. Nema adekvatnog kolnika i sve je u lošem stanju. Radimo na projektu kojim bi se regulirao dio pješačkih staza i vozna traka, kako bi djeca išla normalno u školu i kako bi se građani mogli normalno kretati tim dijelom Grada. Uskoro ćemo taj projekt i predstaviti te riješiti imovinsko - pravne odnose kako bi se stekli uvjeti za njezino uređenje. - rekao je gradonačelnik Mato Franković nedavno i na sjednici Gradskog vijeća.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020