lausnekretninebanner

Utorak, 11 Veljača 2020 11:27

„Prevencija maloljetničke delikvencije“, predavanje odžano za roditelje OŠ Ivana Gundulića

Za oko 90 roditelja učenika sedmih razreda Osnovne škole Ivana Gundulića jučer je održano predavanje na temu „Prevencija maloljetničke delikvencije“.

Predavanje je održao policijski službenik za prevenciju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Marijanović koji je roditeljima pojasnio najčešća protupravna ponašanja djece u dobi od 13 do 15 godina, mjesta na kojima se u Dubrovniku takva ponašanja događaju, rizična ponašanja do kojih dolazi konzumacijom alkohola i droge, kaznena i prekršajna odgovornost maloljetnika i zakonske okvire koji se odnose na alkohol, cigarete i igre na sreću.

Isto tako, roditelji su upoznati s Odlukom o zabrani nošenja, posjedovanja i konzumiranja alkohola na javnim površinama Grada Dubrovnika pri čemu je pojašnjen način provođenja sankcije i postupanje policije i Centra za socijalnu skrb kod kršenja ove mjere. Roditelji su upoznati i s odredbama Obiteljskog zakona koje se odnose na noćne izlaske djece kao i prava, dužnosti i odgovornost roditelja oko nadzora svog djeteta.

Osim navedenog, prezentirane su i brojne represivne i preventivne aktivnosti koje policija poduzima s ciljem smanjenja svih vrsta ovisnosti.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020