lausnekretninebanner

Četvrtak, 13 Veljača 2020 10:50

Krao bicikle i u dijelovima ih prodavao na Internetu

Krao bicikle i u dijelovima ih prodavao na Internetu Foto: PU DNŽ

Policijski službenici Policijske postaje Metković su jučer temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, izvršili pretragu obiteljske kuće u Metkoviću kojom se koristi 33 - godišnjak, osumnjičen za veći broj kaznenih djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe.

Pretragom je pronađeno 11 bicikli koje su bile zapakirane i spremne za dalju preprodaju, a za koje je utvrđeno da potječu od serije kaznenih djela teških krađa i krađa koje su posljednjih nekoliko dana počinjene na području Metkovića, Ploča i Opuzena.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 33 – godišnjak prekidao metalne lance kojim su bicikle bile osigurane, nakon čega ih je rastavljao u dijelove i nudio na prodaju putem internetskog oglašavanja.
Od spomenutih 11 bicikli, pet ih je otuđeno na području Metkovića, te po jedna na području Opuzena i Ploča dok se za preostale četiri bicikle utvrđuje porijeklo, ali se pretpostavlja da su također otuđene kaznenim djelima.

Sva kaznena djela počinjena su u vremenskom razdoblju od 31. siječnja do 8. veljače, a otuđene bicikle su bile osigurane sigurnosnim lancem u stambenim zgradama vlasnika.

Bicikle će biti vraćene vlasnicima, a policija protiv osumnjičenog 33 - godišnjaka podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020