lausnekretninebanner

Četvrtak, 13 Veljača 2020 21:26

Usvojen UPU „Kupari I”; sad je sve na investitoru

Župski općinski vijećnici većinom glasova usvojili su Urbanistički plan uređenja „Kupari I”. Izrađivač UPU – a inače je tvrtka Urbanizam Dubrovnik, a nakon usvajanja Plana na Općinskom vijeću investitor Avenue ulaganja može započeti s projektiranjem budućih turističkih objekata na području bivšeg vojnog odmarališta, odnosno obuhvatu nekadašnjih hotela Pelegrin, Kupari, Goričina I i II i hotela Grand kao i nekadašnjeg „centralnog ekonomskog pogona” i nekoliko manjih pratećih objekata te obalnom pojasu. Ukupni kopneni obuhvat plana je nešto više od 17 hektara.

Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marić kazao je kako se na ovaj plan čekalo više od deset godina, no da je i sve što je sama Općina tražila u Planu i usvojeno.

- Došli smo tako do zajedničkog stajališta za razvoj projekta. Cilj je turističku zonu Kupara vratiti u život, s novim tržišnim postavkama uz zadovoljavanje javnih potreba. - kazao je Marić navodeći kako je najviše problema bilo oko starih i novih katastarskih izmjera, no na koncu je sve usklađeno.

Na investitoru je da u zadanim rokovima počne s projektom, a kako je kazao Marić, Općina je u tom pogledu svoj dio napravila, odnosno stvorila preduvjete za realizaciju projekta.

dm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020